Şelin, supărat pe Dodon: “Nu-i dau partidul”

Vladimir Nicolaevici (Voronin) l-a făcut om, poţi să zici. El l-a scos din … (nici nu mai ţin minte, exact, de unde l-a scos, dar l-a scos în lume, l-a făcut ministru, i-a dat dezlegare la băgat mâna în punga statului (de la agrarieni încoace asta se cheamă afaceri), pe urmă l-a dosit – tot în guvern, mai pe lângă Zinaida Petrovna (Greceanâi), în 2009, când presimţise Vladimir Nicolaevici că PCRM-ul s-ar putea duce la fund, l-a luat cu el în Parlament, l-a făcut deputat, l-a făcut «cilen partii» – cu toate că Mark (Tkaciuk) nu vroia, i-a dat voie să se bage în treburile partidului, l-a făcut candidatul comuniştilor pentru Primăria Chişinău şi, poftim, vineri, încă nu se făcuse ora 10.00 şi Dodon anunţa că «vsio, îmi iau geamantanul şi plec».

Şi nu doar el, dar le-a luat, la priţep, şi pe Greceanâi şi Abramciuc, care, la fel ca şi el, s-au scăldat în lapte cu miere tot din mila lui Nicolaevici. Nu, aşa ceva nu se iartă.

«Dodon a făcut o mare greşală, foarte mare…», s-a plâns presei Victor Şelin, şeful Partidului Social-Democrat, una dintre cele mai străvezii formaţiuni de pe stânga politică (numai pielea, oasele şi maţele au mai rămas din PSD!). Ce i-a mai rămas, de fapt, lui Şelin să facă? A avut şi el, băiatul, planurile sale. Se vedea deja cel puţin ministru. Cică a pus şi pariu mare că, dacă Voronin dă «dobro» pentru alegerea preşedintelui, Alianţa va trebui să-şi mai reducă din cota miniştrilor. Nu degeaba, se vede, Filat a şi pornit zarva cu «filtrarea» Guvernului. Se pregăteau locurile. Şi unul, din toate, trebuia să fie a lui Şelin. Cel puţin aşa-i promisese, probabil, ambasadorul Kuzmin al Rusiei la Chişinău, cu care este la legătură pe «firul roşu». Şi iată că Dodon răstoarnă barca când lucrurile ajunseseră apoape la mal. Şelin recunoaşte că ar fi avut nişte presimţiri că Dodon pregăteşte ceva, dar că îi va face o «podleancă» atât de mare lui Voronin (şi nu doar lui)  – nu, nici nu s-a gândit.

«Bănuiam. Dar am aşteptat să aud că a făcut-o pentru că nu i s-a aprobat proiectul de modernizare a partidului. Da’ să zică el că a plecat de la comunişti pentru a ajuta la alegerea şefului statului e din cale afară», se tânguie PSD-istul. «Nu împărtăşim această viziune… asta înseamnă că Alianţa va rămâne încă timp de trei ani la guvernare. Nu. Nu merge. Ne-am schimbat opinia despre Igor Dodon. Eram gata să-i dau partidul în primire, să-l fac lider, dar el a procedat ca, ca, ca …» Ca un svoloci, probabil, asta s-a gândit să spună Şelin, dar s-a răzgândit. Sau poate că chiar a zis-o în gând… Cine ştie?

Miron TERESTRU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  INAMICUL ROSU
  sau
  dracul din “Iad”

  Musca – nemultumita
  Umbla, parca-i “huimacita”
  Pe-acei din jurul sau i-i “spurca”,
  Cand din gunoisti se arunca,
  Cautind ceva,spre pofta sa…
  Hapci! Stranuta mita mea:
  – Mi-a spurcat si “masa” mea,
  Dracul ce-a iesit din “iad”,
  Musca – rosie la cap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *