Şelin: Pro şi contra României

Victor Şelin, preşedintele PSD, a manifestat în ultimele zile două stări contradictorii faţă de România şi români. Pe de o parte, în preajma zilei de 9 mai, şi-a exprimat dezgustul şi condamnarea categorică a medalierii veteranilor Armatei Române cu ocazia aniversării sfârşitului celui de-al doilea război mondial. Totodată, ieri a făcut declaraţii de dragoste şi susţinere pentru poporul român ieşit la grevă.

Ieri, oficiul PSD de la Chişinău a remis un comunicat, prin care susţine românii care protestează, inclusiv lozincile acestora. “Astăzi, în România, au loc cele mai de amploare proteste sociale din ultimii 20 de ani,” se spune în comunicat, citându-se şi unele dintre lozincile scandate de mulţime: “Jos Guvernul!”, “Jos Băsescu!”.

În comunicat se spune că Victor Şelin, Preşedintele PSD din Moldova, s-a adresat cu o Scrisoare (cu literă mare) de susţinere către conducerea PSD din România şi către liderii Sindicatelor Libere Române, în care se menţionează că PSD din Moldova susţine manifestaţiile de protest social care se desfăşoară astăzi în România şi care sunt organizate de sindicatele române la iniţiativa PSD din România.

“Salutăm faptul că, prin poziţia pe care şi-a asumat-o în cadrul desfăşurării grevei generale, PSDR demonstrează o dată în plus că este adevăratul reprezentant politic al milioanelor de oameni ai muncii din România”, elogiază Şelin partidul românesc născut de Ion Iliescu.

În aceeaşi ordine de idei, conducerea PSD din Moldova îşi informează partenerul politic din România despre faptul că “la ora actuală, şi în Republica Moldova creşte valul protestelor cetăţenilor, îndreptate împotriva încercărilor actualei Alianţe de guvernare de a pune pe spatele populaţiei tot greul deficitelor bugetare şi al politicilor liberale de austeritate.”

Şelin critică sindicatele comunizate de la Chişinău: “Cu regret, spre deosebire de România, liderii sindicalişti moldoveni afişează o atitudine pasivă, de neimplicare faţă de grijile şi nevoile prin care trec astăzi truditorii din Moldova. Fireşte, guvernarea actuală, cu toate componentele ei, va purta toată răspunderea politică, civică şi morală pentru provocarea, prin politici liberale greşite, a unei posibile greve generale, care va deteriora şi mai puternic viaţa social-economică destul de complicată din Republica Moldova”.

În comunicat nu se spune dacă PSDM va invita greviştii români să treacă Prutul pentru a protesta sub drapele roşii împotriva AIE.

Ilona MoldoromâncăPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. magda

    Selin, a privatizat o bucata din Moldexpo, tot teritoriul unde se comercializeaza florile este in posesia lui, aduce flori si multe alte marfuri prin zona libera si numai el stie ce kiki-miki face, a luat cinematograful “Patria”, vreau sa vad mutra celui, care ia permis sa-l privatizeze, are o sumedenie de afaceri, inca de pe cand era zona libera la Moldexpo, sa-si caute de “afaceri”, caci, inteleg, ca nici actuala guvernare nu-i va pune la punkt pe asa “afaceristi” mafioti!

  2. un roman

    Pai PSD-istii din Romania sunt colegii lor dragi de la Moscova..cu totii sunt amici de pe vremea cand invatau la scoala KGB. Ei sunt cu totii dusmanii neamului Romanesc si lupta din rasputeri sa urineze pe natiunea romana. Mi-e rusine ca roman ca exista partidul PSD in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *