Şelin către compatrioţi: “Pentru a şterge tunel întunecat, unde a fost condus poporul R. Moldova, nu va mai fi”

Acum câteva zile, Victor Şelin a semnat trei pagini de text, circa 9000 de caractere, prin care se adresează compatrioţilor săi, spunând  că “cetăţenii sunt nemulţumiţi de viaţă, nu cred în perspectiva integrării europene a R. Moldova, nu au încredere în Parlament şi Guvern, nu se mai conformează cu indiferenţa şi atitudinea elitelor politice faţă de viitorul oamenilor”.

El îi anunţă pe compatrioţi că “puterea de stat este ocupată de partidele politice, care sunt controlate din străinătate. Guvernul activează la recomandările FMI, ceea ce a dus la o creştere a împrumuturilor externe şi scăderea veniturilor la buget. În Parlament sunt deputaţi care sunt cetăţeni ai României şi promovează o politică antistatală şi antiumană. Politica autorităţilor nu are drept scop susţinerea populaţiei şi bunăstării oamenilor. Zilnic, moldovenii îşi petrec viaţa, fiind în căutare de resurse financiare pentru produse de strictă necesitate”.

Şelin atenţionează că “în Moldova se desfăşoară o politică de genocid al poporului moldovenesc. Din cauza sărăciei şi a lipsei asistenţei medicale de calitate, oamenii se duc din viaţă înainte de timp. Din cauza lipsei locurilor de muncă, ne părăsesc cea mai activă parte a cetăţenilor, copiii rămân fără supraveghere, ţara fiind inundată de criminali şi jefuitori. Din cauza taxelor mari şi a auditurilor fiscale, businessul este orientat spre o economie sumbră, iar investitorii străini îşi încheie afacerile în R. Moldova”.

Şi aşa, tot textul, din rău în mai rău… Singura alternativă, potrivit lui Şelin, este “aderarea R. Moldova la Comunitatea Economică Eurasiatică şi Uniunea Vamală Rusia- Belarus – Kazahstan pentru renaşterea R. Moldova, pentru a şterge tunel întunecat, unde a fost condus poporul R. Moldova, nu va mai fi. Guvernul a anunţat un deficit bugetar, stoparea creşterii economiei, amânarea liberalizării regimului de vize cu UE, refuzul majorării salariilor, reducerii locurilor de muncă şi de închidere a întreprinderilor, o nouă rundă de creştere a preţurilor la gaze”.

Ce o fi însemnând “pentru a şterge tunel întunecat, unde a fost condus poporul R. Moldova, nu va mai fi”?

Aurel DUBROVSKI


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. razlete

    pâna una alta,toţi fug de la est spre vest de le scapără picioarele…europa reală,unde polonia si românia sunt margini,a fost si este leagăn de civilizaţie,de prosperitate…cu cât mergi către est,te îngropi în neant…în memoria europenilor de vest încă mai exista un locşor global pt.bukarest/budapest (mii de spanioli ne-au dovedit asta la meciul de fotbal),dar noţiuni de tipul kazahstan kârghistan tadjikistan – pentru unii si turchestan, lipsesc cu desăvârşire din mentalul normal…cred că si hitler,dacă ar fi intrat în moscova,nu ar fi ştiut ca să facă (cu)ea…ca şi napoleon,săracul…aşa că a lua drumul estului,tu,pe al cărui tricou scrie u.e.(chiar dacă ai nr.mare,de rezervă),este ca şi cum te-ai trezi fluierat când vrei s-o bagi în gol…..dar nu se vede ca şi literele lor sunt contra naturii?…cam asta ar fi,dar numai aşa,pe scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *