Şelin admite că Basarabia e România?

Victor Şelin recunoaşte într-o scrisoare trimisă către Marius Lazurca, ambasadorul României în R. Moldova, că între Nistru şi Prut se vorbeşte limba română.

“Excelenţă”, scrie Şelin. “Istoria ne-a adus ca R. Moldova şi România să aibă multe lucruri comune şi/sau asemănătoare. Limba vorbită, cultura, tradiţiile sunt doar unele elemente de care ar trebui să beneficiem în contextul dezvoltării relaţiilor de bună-vecinătate, prietenie şi parteneriat atât la nivel de state, cât şi particular. Cu regret însă, în ultima perioadă, mai mulţi cetăţeni ai României, membri ai diferitor organizaţii neguvernamentale înregistrate în România, consolidându-se în jurul platformei ”Acţiunea 2012”, au desfăşurat mai multe acţiuni pe teritoriul R. Moldova prin care au adus prejudiciu de imagine ţării noastre. Atât campaniile de distribuire a abţibildurilor cu textele ”Suntem moldoveni, deci români”, ”Basarabia e pământ românesc”, ”Aici e România”, produse şi distribuite de membrii Acţiunii 2012, cât şi marşurile unioniste organizate la Chişinău, Cahul, Bălţi, cu participarea cetăţenilor români veniţi de la Bucureţi, Cluj, Iaşi, au scos în evidenţă pretenţiile românilor asupra teritoriului R. Moldova”, scrie Şelin.

“Din păcate, în toată această perioadă, Ambasada României în R. Moldova nu a avut nici o reacţie la acţiunile cetăţenilor statului român pe teritoriul R. Moldova, lăsând să se înţeleagă că este un acord tăcit”, scrie în continuare, nemulţumit, Şelin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. stefan

  Este clar pentru toata lumea ca vorbim limba romana si suntem frati cu romani. Asteptam unirea.

 2. basarabeanul

  Domnule ŞELin, Românii adevăraţi nu au nevoie de admiterile matale. TOŢI ŞTIU CĂ BASARABIA E ROMÂNIA ŞI AŞA VA FI. Duşmanul numărul unu al Moldovei este nimeni altul decît Rusia care nea ocupat o jemate de ţară partea de est a(Moldovei) şi ne ţine ostatici.

 3. EXTREMA DREAPTA RM

  Moldovenii niciodata nu vor uita, ca Rusia a separat Moldova lui Stefan cel Mare. Numai “stinga extremista” vrea ridicarea hotarelor comuniste intre moldovenii lui Stefan. Selin, daca nu esti in acord cu bastinasii din RM, atunci pleaca din tara! Selin de ce nu-i ceri lui Putin sa nu separe moldovenii?

 4. Ilarion

  Ce poate sa mai spuna un sovin ,care nu vorbeste limba tarii ,care la adapostit si ia permis sa fure ca in codru.

 5. roman pina la moarte

  atunci ce asteptam mai fratilor sa ne reunim tara si neamul nostru ,unire unire unire triasca romania mare de la nistru pin la tisa tara romanilor

 6. vera

  Selin – deputat-biznesmen care dispretuieste poporul roman, facindu-si reclama,din contul altora, ca sa intre in istorie ca si altii de teapa lui, care au distrus, saracit acest stat,ani la rand, aducindu-l la un nivel degradant,din toate punctele de vedere.
  Unde s-a mai vazut asa ceva, in ce stat ca romanii sa impuna limba sa de stat la alte popoare?
  De studiat se poate, de vorbit tot se poate, in ce limba doreste fiecare, dar nu trebuie de pus, limba altcuiva, mai presus, decat limba plaiului, care are destinul si graiul sau!

  Pentru ce statul nostru mai are istorie si neam, ca niste needucati de-alde Selin, sa scuipe pe tot si sa faca voia cuiva, care-l aplauda pentru actiunile sale ilegale, contra la tot, ce este sfint si apartine poporului roman?
  Dl. Selin n-are nici mandrie de sine, nici raspundere pentru faptele sale, nici interes de acest popor. Trage nadejde, din partea rusilor:la mai mult si la mai mare ca Voronin inainte de votare.
  Anume, prin intermediul unor persoane,rusofonii participa la impedicarea dezvoltarii Moldovei la un nivel european, punand “bete in roate” politicienilor nostri – devotati pentru o schimbare, provocand la intrigi,dezmati,discriminare, proteste si manifectari, care au zguduit lumea cu prosria lor ruso-comunista si bisericeasca.

  RUSOFONILOR PAGINI

  Noi suntem romani:
  Istoria ne-o spune,
  Limba-i din strabuni:
  Poporul asta stie!

  Ce mai dori-ti, sa faceti,
  Voi rusofoni – din talpa
  Cu al meu popor,
  Unde-ati comis omor?

  Lasati pamintu-acesta,
  Sa respire, de voi,
  Care-a-ti umplut lumea,
  Facind, probleme noi!

  Noi respectam Rusia,
  Poporul vostru drag,
  Dar nu “scuipati” Moldova,
  Ducand-o, in vileag!

  Noi, mama ne iubim,
  Glasul ei, oricand,
  Pamint nu cotropim,
  Cu-armata sa-l “bicsim”…

  Catati-va de treaba,
  In a voastra tara,
  Nu subjugati popoare
  Cu-armata voastra mare,

  Ca suntem toti oameni
  Si-avem acelasi soare;
  Iubiti pe cel de-aproape,
  Cum n-a facut-o nimeni,

  In viata asta scurta
  Care-i mereu o lupta,
  Ce nu se mai opreste,
  Unde: Raul se-opinteste,

  Binele sa-nnece,
  Distrugand, totul:
  Radacina, frustul –
  Lasat in nemurire…

  Rusii nu vor Unire
  Nici pace intre noi,
  Vor sa manipuleze,
  Poporul, la gunoi!

 7. 2012-Marea RE-UNIFICARE a Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA este în plină desfăşurare!

  Ce-ți doresc eu ție, DULCE ROMÂNIE
  de ROMÂNUL Mihai Eminescu

  Ce-ți doresc eu ție, DULCE ROMÂNIE,
  ŢARA MEA de glorii, ŢARA MEA de dor,
  Brațele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ți mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ți mândri aste le nutresc;
  Căci rămâne stânca, deși moare valul,
  DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc.

  “Vis de răzbunare negru ca mormântul
  Spada ta de sânge dușman fumegând,
  Și deasupra idrei fluture cu vântul
  Visul tău de glorii falnic triumfând,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i POPORUL MARE,ROMÂNESC,
  Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
  DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surâzând,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
  El pe sânu-ți vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strânge-n brațe, tu îi fă altare,
  DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc.”

  Tânără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăție
  Ca a nopții stele, ca a zilei zori,
  Viață în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, SUFLET ROMÂNESC,
  Vis de vitejie, fală și mândrie,
  DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc!”

  Mihai Eminescu MARTIR ROMÂN ASASINAT cu ajutorul COZILOR DE TOPOR şi a SPIONILOR de la Bucureşti prin monstruosul complot urzit de Marile Puteri ale secolului 19,RUSIA Ţaristă,Prusia lui Bismark şi Austro-HUNGARIA lui Frantz Josef.

  ROMÂNUL Mihai Eminescu A FOST ASASINAT pentru lupta lui de o viaţă pentru izgonirea Călăilor OCUPANŢI austro-HUNGARI şi RUŞI şi pentru UNIREA TUTUROR ROMÂNILOR într-o singură ţară:ROMÂNIA,urmaşa Daciei Străbune!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *