Scrisori de la Razliv

În premieră, şedinţa de Guvern a fost suspendată pentru câteva minute, pentru că premierul Vlad Filat a ieşit să se întâlneasă cu patru deputati comunişti, care au incercat cu mare gâlceavă să intre în sala de şedinţe a Guvernului.

“Mă duc. Cineva vrea să-mi înmâneze neapărat o scrisoare –”o scrisoare de la Razliv” (n:n. aluzie la scrisorile scrise de la Razliv de liderul comunist Vladimir Lenin )”, le-a comunicat membrilor de Guvern premierul Vlad Filat, citat de arena.md.

Patru deputataţi comunişti, dintre care Eduard Muşuc şi Sergiu Stati, au încercat iniţial să intre forţat la şedinţa Guvernului, dar au fost opriţi de către agenţii de pază.  Legiuitorii insistau să intre ca să poată înmâna premierului o adresare, în care îi cer să-şi dea demisia pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute.

Vlad Filat a ieşit să discute cu deputaţii, însă nu a luat rezoluţia. Parlamentarii s-au înfuriat şi au lăsat scrisoarea jos, lângă uşă, spunând că “Guvernul este la nivelul plintei“.

Simpatizanţii PCRM au manifestat preţ de jumătate de oră în faţa clădirii Guvernului, unde au scandat: “Jos Alianţa!”, “Jos Guvernul!”, “Demisie”. La acţiune au participat în jur de 70 de persoane.

P.S. Razliv e o staţie de tren unde un muncitor pe nume Emilianov îl ascunsese pe Vladimir Lenin, după ce guvernul provizoriu din Rusia îl declarase pe Lenin în afara legii, iar Kerenski promisese o sumă mare de bani celui care îl va da pe Lenin pe mâna autorităţilor. Emilianov făcuse un plan potrivit căruia Lenin a sosit de la Petrograd la Razliv cu un tren de noapte, numit “Trenul beţivilor”, fiind prezentat drept cosaş şi fiind “cazat” într-o colibă din fân.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *