Schimb de servicii între ÎPS Vladimir şi Pasat

280-pasatDe curând, în sânul Bisericii promoscovite de la Chişinău, a mai avut loc un târg. Fostul director SIS le cumpără certificate de asigurare medicală, iar preoţii îi asigură voturi şi susţinători cât mai mulţi.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş a declarat căiniţiativa ar veni din partea Mitropolitului Vladimir, specificând că în Moldova există vreo 2 mii de preoţi. Preţul unei asigurări este de  2 478 lei, ceea ce ar face ca Valeriu Pasat să investească în total 4956000 lei pentru asigurarea sănătăţii fizice a feţelor bisericeşti.

Răsplata pentru înalta grijă a fostului şef SIS ar putea de asemenea fi calculată în bani. De curând Valeriu Pasat s-a lansat în politică, anunţându-şi Patria că îşi creează partid. Astfel, preoţii asiguraţi în caz de boală pot asigura voturile necesare pentru accederea ctitorului de poliţe în legislativ. Dacă fiecare parohie ar asigura câte 50 de voturi, pragul electoral e ca şi trecut. Dar ce e 50 de voturi adunate de un preot? Cât e să dai de înţeles la o înmormântare sau la un botez că, dacă nu votează lumea pe Pasat, atunci poliţa medicală pentru preot va trebui cumpărată de consăteni? Oamenii nu-s proşti în ziua de azi, mai bine îşi dau votul, decât banul.

Oricum, parohiile deja plătesc pentru promisiunea de asigurare medicală, căci CEC a aprobat recent listele lui Pasat privind doritorii de a preda religia în şcoală. Astfel, urmează să fie colectate 200000 de semnături, care, mai apoi, ar putea fi trecute cu uşurinţă în baza de date a viitorului partid Pasat.

Valerica Tărâţă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *