Sărutul politic. 6 cupluri (galerie foto)

La 30 ianuarie 2010 în istoria stângii  moldoveneşti a fost înscrisă o pagină de viol politic prin sărut bărbătesc. Timp de mai multe zile, victima a simţit frisoane, dureri în epigastru, greaţă şi abstinenţă de la sărut democrat. Specialiştii în incest politic caută soluţii pentru consilierea şi concilierea participanţilor şi martorilor la sărut.

Este vorba de actul istoric, prin care, decanul de vârstă al comuniştilor şi al celorlalţi parlamentari a trebuit să îl anunţe şi să îl felicite pe noul preşedinte al Parlamentului R.Moldova.  Pe lângă trauma de a-i rosti numele rivalului său politic, Marian Lupu, pe lângă stresul de a suporta apropierea fizică de el, Vladimir Voronin a trebuit să suporte succesul acestuia, dar cel mai straşnic – îmbrăţişarea şi sărutul lui.

Apropierea fizică dintre cei doi nu a durat decât câteva secunde, dar Vladimir Nikolaevici nu poate uita aplecarea noului preşedinte către el, de tocmai i s-a aplecat stomacul gândindu-se “Rodina-mati, doi metri de bulbuci democraţi m-au pupat!”. De atunci, victima sărutului politic(os) visează nopţi întregi aşternuturi roşii, iar o voce de la “Microfonul 3” îi repetă continuu “Dacă nu erai decan de vârstă, nu îţi pica să te pupi cu Lupu!!!!”.

“Circ în TramVai!” îşi propune să studieze fenomenul şi efectele sărutului politic asupra stabilităţii parlamentare şi a echilibrului politic. Anunţăm un concurs de fotografii pentru cel mai reuşit şi netraumatizant sărut politic. Iată câteva mostre. Doritorii pot transmite şi alte poze la redacţie, ca să completăm galeria şi să avem rezultate mai relevante ale acestui studiu.

Dulcineea Cupidon,
cercetătoare ştiinţifică în domeniul sărutului parlamentar


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *