“Să lăsăm parlamentarii să se dezbrace de imunitatea lor”

Un grup de deputaţi slovaci a renunţat la haine, în cadrul unei campanii împotriva imunităţii parlamentare.

Acest lucru s-a întâmplat în ajunul unei dezbateri legate de imunitatea aleşilor poporului, programată să se desfăşoare în parlamentul slovac, relatează AFP.

O fotografie cu 17 deputaţi dezbrăcaţi ai Partidului Libertate şi Solidaritate (SaS), acoperiţi de un banner pe care scrie “Să lăsăm parlamentarii să se dezbrace de imunitatea lor”, a fost postată pe contul de Facebook al partidului şi reluată de marele tabloid slovac Novy Cas.

“Deputaţii sunt oameni ca toţi ceilalţi şi nu au nevoie de privilegii precum imunitatea”, spune partidul SaS.

Potrivit legii slovace, parlamentarii sunt protejaţi pe durata mandatului de orice urmărire judiciară, ceea ce a permis mai multor deputaţi să scape de pedeapsă după ce au condus în stare de ebrietate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *