Rusia “restabileşte” URSS-ul în regim simplificat

Rusia va acorda cetăţenie foştilor cetăţeni ai URSS şi urmaşilor lor în regim simplificat. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, în cadrul unei emisiuni la Radio “Golos Rosii”.

Ministrul a precizat că iniţiativa aparţine preşedintelui Vladimir Putin şi a fost enunţată în cadrul recentei reuniuni a ambasadorilor Rusiei peste hotare.

“Mie tare mi-a plăcut că preşedintele a menţionat îndeosebi necesitatea revenirii la chestiunea privind acordarea cetăţeniei ruse în regim simplificat foştilor cetăţeni ai URSS sau urmaşilor direcţi ai celor care s-au născut în URSS sau în Imperiul Rus. Consider că aceasta este o declaraţie politică foarte importantă, de facto este o sarcină politică a preşedintelui. Noi o vom realiza în mod prioritar”, a declarat Lavrov.

Ministrul s-a referit şi la importanţa extinderii limbii ruse, precizînd că aceasta este “un instrument al influenţei noastre, al extinderii culturii noastre”.

Totodată, Lavrov s-a referit şi la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, menţionând că nu este de acord cu partenerii europeni, care încearcă să contrapună acest proiect Uniunii Europene.

“Să contrapui una cu alta – este minimum destul de contraproductiv. Aceasta transmite semnale greşite, obligă ţările să aleagă cu cine sunt şi împotriva cui. Este o mentalitate învechită, o gândire învechită, la care trebuie să se renunţe”, a mai declarat Serghei Lavrov.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vlad

    Amar si jale, insa intunecatul Vasile Porojan ar putea sa se intoarca la stapan,pentruca in capastpu si cu ” zabala ” in gura mai bine se simte in slih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *