Rugăciuni anticonstituţionale

O parte din clericii Mitropoliei Chişinăului de sub Patriarhia Rusă a decis să nu mai facă inflaţie de rugăciuni pentru oricine în faţa altarului bisericesc.

Deşi regula prevede rugăciuni speciale pentru întâistătătorii bisericii, inclusiv a patriarhii de la Moscova, dar şi pentru conducătorii ţării, preoţii au decis să excludă din rugăciuni actuala conducere a R.Moldova.

Astfel, în unele locaşe de cult, preoţii îşi vor permite să aleagă pentru cine să se roage şi pentru cine nu, dar mai ales împotriva cui să ceară ajutor ceresc. Protestul oamenilor în sutană a pornit de la faptul că Guvernul a respectat Constituţia şi a înregistrat diverse culte, printre care şi o organizaţie a musulmanilor din R.Moldova. În acest context, unii preoţi nu se vor mai ruga pentru conducerea, R.Moldova care respectă Constituţia, dar ca să umple minutele liturgice, se vor ruga în continuare pentru fosta conducere comunistă, care nu a respectat Constituţia.

În prezent, grupul de preoţi discută oportunitatea creării unui nou curent bisericesc, care ar face doar rugăciuni anticonstituţionale, cerând mană cerească pentru toţi anticonstituţionalii. Anticonstituţionalul Vladimir Smirnov va fi declarat mucenic al bisericii separatiste, iar predicile vor conţine mesaje de denigrare a Constituţiei R.Moldova.

Andrei Cucernicul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Alegător

    Poate din pricina rugăciunilor acestor slugoi ai Moscovei noi nu putem scăpa pe parcurs la 200 de ani de ocupaţia rusească ?! Se vede că datorită rugăciunilor acestor pochi noi avem asemenea “personalităţi” la conducerea ţării?! Mai bine ar muţi (tăcea) şi mai mult bine ar face pentru creştinii din Moldova, fiindcă cum ei aşa şi politicienii mint mult şi fără ruşine cu un singur scop: politicienii pentru a ajunge la putere şi a face avere, iar pochii pentru a atrage cât mai mulţi oameni naivi în reţeau bisericilor ortodoxe pentru ca în baza jertfelor acestora să-şi asigure o avere şi o viaţă nu mai săracă ca a politicienilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *