Relaxarea în grup cu diaconul

487-valutaMarţi, diaconul Ghenadie Văluţă, împreună cu un grup de bărbaţi, a ţinut o conferinţă de presă în care a explicat situaţia cu averile şi vacanţele Mitropolitului Vladimir, despre care a scris ZdG în numărul anterior. Cititorii Circ în Tramvai nu au ajuns la conferinţă, dar au solicitat cele mai importante declaraţii din cadrul acestui eveniment. Mai jos publicăm câteva crâmpeie mai logice din gândirea lui Ghenadie Văluţă şi a bărbaţilor care l-au însoţit marţi la această conferinţă.

“Ne curăţeşte de toată spurcăciunea cea rea”, a fost rugăciunea de început, după care s-au făcut prezentările de rigoare: ”mă numesc diaconul Ghenadie Văluţă, nu preot, da’ părintele diacon Ghenadie Văluţă”, iar evenimentul este organizat de ”un grup de creştini atât de bună voie în particular, cât şi membri ai asociaţiei Proortodoxia”.

După un oftat adânc s-a trecut la subiect. “Dacă emoţiile ne vor da cumva de ruşine, ne cerem scuze anticipat”. După un nou oftat, Văluţă a explicat modul în care s-a odihnit ÎPS la mare: ”Cunoaşteţi acele materiale ponegritoare, începând de la avere şi terminând cu nişte … la mare. Noi nu discutăm azi partea ceea a vieţii Mitropolitului. Materialele acestea au fost rupte din context. O odihnă de grup nu scoate în evidenţă grupul, ci doar nişte fotografii cu o prezenţă la o distanţă a unei părţi femeieşti şi se formulează tematica spre a induce cititorul la ideea unei relaţii intime. Pe când acolo a fost doar o… o relaxare de grup. Păi sunt lucruri intime, există linia roşie”. Apoi a adăugat: ”Da, anumite lucruri acolo îs cu semne de întrebare, care eu nu pot să le explic, şi câteodată aveţi dreptate”.

Diaconul Văluţă intuieşte că “S-ar putea să apară în timpul apropiat că Mitropolitul stă la o masă undeva la Cricova. Forţa homoeuropeană în Moldova este specialistă la aşa programe. Ţineţi minte cazul biblic când l-a văzut pe tatăl dezgolit şi l-a acoperit. Voi pe mama voastră aţi văzut-o numaidecât într-o situaţie indecentă, aţi ieşit să trâmbiţaţi? Este linia roşie. Prin atacarea Mitropolitului, voi, mădulare botezate, vă afectaţi. Musulmanii chestia respectivă n-ar permite-o”.

Despre averile şi firmele înscrise pe numele Mitropolitului, Văluţă a explicat: “Biserica este un fel de stat religios în stat, ea pentru ca să aibă compatibilitate cu legislaţia ţării trebuie să aibă nişte ONG-uri, nişte firme, nişte ceva ca să facă tranzacţiile iestea de dreptate cu statul, cum le cere, ce-i, până la urma urmei, fraţilor…”.

Publicarea acestor imagini şi date a fost criticată dur.: ”Toate aceste sminteli sunt o comandă, a unor forţe de sus, mai ales în context electoral, care urăsc de moarte credinţa ortodoxă şi pe acest popor. Persoane n-am să spun, nu pot să vin cu învinuiri, eu pot să spun la general, în spate stau păpuşari, veţi înţelege. Aşa-i la noi limbajul”.

Ziarul de Gardă a fost acuzat de ulterioarele războaie şi calamităţi: “Ironic vorbind, le mulţumim acestor răuvoitori şi chiar după conferinţă vom merge personal la Ziarul de Gardă şi voi pune întrebarea: Scriptura cum spune? De ai ceva – ia-l în doi ochi, nu te ascultă – mai ia-l în patru ochi, nu te-ascultă – ia-l în faţa unei comunităţi bisericeşti, nu te-ascultă – să fie ca un păgân. Ferească Maica Sfânta să fii conducător de instituţie media şi să intoxici lumea (…) Pentru asemenea păcate ei automat cad sub incidenţa excomunicării din Biserică, anatemă, ceea ce înseamnă că ei nici în ultimul drum n-a să petreacă creştineşte. Şi asta noi o spunem nu din răzbunare, ci din dragoste. Îţi dai seama că tu eşti factorul de distrugere în masă? Pentru aceasta, au să vină, atât în plan personal, cât şi în plan public, stihii, catastrofe, calamităţi, războaie”.

În final, diaconul Văluţă a mulţumit tuturor: “Vă mulţumim pentru c-am dominat discuţia”.

A conspectat Marian Şura-Mura

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. vera

  Am inteles,ca daca ZdG la aratat pe IPS Vladimir in goliciunea sa,o sa se cutremure pamintul sau se va incepe ca la Ycraina vre-un razboi…

  Oare dumnezeu se uita la prostia desteptilor si poate pedepsi dur creatiunea sa,pentru care Iisus si-a dat viata?

  Cat se poate de speriat lumea cu pedeapsa domnului,cand,voi,acei care-l reprzentati pe domnul pe pamint,sunteti hapsini,preasatui si fara iubire duhovniceasca,fata de acei,care va descopera,luindu-va valul fatarniciei de pe a voastra fata – scaldata in puterea banului si stralucirea diavolului?

  Iisus umbla prin lume:descult,flamind,urmatit de acei,ce urau adevarul,care ca si voi,pentru un adevar,relatat de presa, sunteti gata sa-i sfisiiati,numai,ca legea nu va piermite.

  Mai bine, pocaiti-va in fata cerului, dumnezeului celui viu si nu va mai aratati goliciunea,linga femeile musulmanilor – tot goale!

 2. slava

  voi chiar ca nu va dati seama,sau voi intentionat va staruiti ponigriti imaginea credintei ortodoxe, nu va dati seama ca va duceti in focul vesnic, pentru ceea ce faceti? da poate cineva are case, traieste in lux, ei vor raspunde in fata domnului, inca multumuim domnului ca au luat atitudine fata de U.E., macar tirziu dar au luat de ce fiecare nu se gindeste la ce face el, dar vede numa ce face altul? Va recomand, daca cineva din cei ce fac articolele, si cei ce comenteaza, sa se mai aprofundeze bine in toate chestiile iestea sap sa scrie. http://www.youtube.com/watch?v=Y1ZHSH1NY3Y&list=PLF8F44FA98CAF21B3
  http://www.youtube.com/watch?v=0Ra8EgiNRcc&list=PLF8F44FA98CAF21B3&index=5
  http://www.youtube.com/watch?v=Oory8IWu9_k&list=PLF8F44FA98CAF21B3&index=13
  deasemenea cautati in youtube filmele cu otrok veaceslav aicea e numai oleaca http://www.youtube.com/watch?v=rPXC1hhth0I

 3. Lulutsa

  Către SLAVA:
  Dar oare preoții și Mitropolitul nu ponegresc imaginea credinței ortodoxe prin acumularea de bogății. Poate băbuța ceea care vine la biserică dă din ultimul bănuț al ei, iar noi știm că preoții au taxele stabilite de cei de mai sus. Fiecare are partea lui de leu. Socotiți cîte biserici sunt și cîte milioane de lei se fac. Dar cîte mahinații se fac la mănăstiri, nici nu mai zic.

 4. Ana

  dna Vera… toate aprecieriele pentru cele expuse!

  Biserica pledează pentru Adevăr… însă pentru acest adevăr ei sunt gata să scoată pușca… numai să nu se afle 🙁 …

 5. vera

  Dle,Slava,da ce asa tare retraiesti dum-ta pentru pielea noastra,care va arde in focul vesnic?

  Crezi,ca judecandu-ne pe noi,o sa stai in ograda raiului?

  Tot in iad o sa fi-i cu noi si inca cu IPS Vladimir,care aduna bogatii pe placul lui Mamona si nu respecta masura de luare din darurile bisericii,dupa cuvintul lui dumnezeu…

  Asaca,dupa legile pamintesti,noi nu pacatuim,dar dupa cele duhovnicesti – toti in cazan ne vom pragi,alte sanse nimeni nu va avea.!!

  Pacatosii imperfecti n-au ce cauta in rai;nimeni nu-i va lasa nici la o vama:ingerii mita nu iau,fiindca ei lucreaza de la facerea lumii fara salariu,cu stima si respect fata de dumnezeu-creatorul si Iisus – salvatorul tuturor. A m i n !

 6. vera

  UNDE ESTI…

  Unde esti tu,Eminescu
  Sa ne mai vorbesti ceva,
  Unde-i Creanga cu turbinca
  Ce baga dracii in ea,
  Sa scapam de necuratu
  Si de neamul lui corupt,
  Care vatra ne distruge,
  Graiul din gura ni-l rup,
  Tot bagindu-ne intruna
  Limba unor ocupanti,
  Cersind suflete si rubla,
  Sa devina mai bogati…

 7. Mery,- adevarul pur si nimic mai mult!y

  @vera
  Bravo, l-ai tuns bine pe popa slava!
  Știi, te rog, paremi- se tu iesti cea care ai scris un comentariu la articolul lui popa ghenadie valuta. Ai cerut ca mitropolitul sa- l ajute pe Panzarul. Te caut, pentru al ajuta si eu pe Panzarul .
  Scrie-mi cum putem sa-l ajutam.

 8. Monte Cristo

  botezul-in-tur-ma-re, de la turma!
  Cit nerespect fata de Om,produs din marele miracol faurit de natura.
  Inregimentare de la regiment,termen militar!
  Termenul cu numarul doi este mai nobil si stimeaza demnitatea umana!Si “Inregimentarea” se face la o virsta.Persoana este chemata la regiment pe un termen de un an,doi,trei in dependent de cerintele serviciului.Dupa acet termen,persoana este libera si nu are obligatiuni,fata de regiment.Pe cind “Botezul”,”Inturmarea” se face la citeva zile,saptamini,cind “botezatul nici nu stie ca exista! Adica,este programat,zombat si se va numi Crestin,de la Cristos.Cristos din greaca-crestin! De mic, el este mintit cu cele mai nevirosimile grozavii,invventate de la aparitia crestinismului,de alde Valuta,Kirili,Vladimiri ,de armate intregi de smecheri,care prin mincuna inventata de ovrei,string cite un banut de la fiecare crestin “Inturmat” si se captusesc cu averi.Ei se mai declara “Intermediari”intre,Dumnezeu si el amaritul de crestin.Daca sa aguns caa Dumnezeu sa nu-si poata administra “turma” si angageaza manageri de teapa lui Vlad,Vlahuta s.a.mapoi e dezordine mare in contabilitatea cerurilor! Dar acolo undei dezordine e coruptie, curvarie si miunciuna.De la prabusirea URSS,sau construit ‘lacasuri de stringere de banuti” si nu sau construit scoli si gradinite.Ca la scoala se afla marele adevar despre Lume si nu in Biserica!
  Ce tine de acesti slugitori,Va indemn sa nu-I sustineti financiar si ei vor peri din viata voastra si viata va fi mai senina si luminoasa.Dar daca cu tot dinadinsul vreti sa va rugati,o puteti face si acasa,intr’un loc amenangat si in intimitate.Asa me-a spus MAMA! Asa si fac,ma rog sa nudispara Soarele de pe cer,sa incalzeasca si sa lumineze si sa nu fie la cheremul Kantarenilor si Vlahuti;or!
  Noapte buna! Moldova! Sa rasara Soarele si peste voi,si sa va bucurati ca Dumnezeul Soare nu are nevoe de Intermediar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *