Raideri la judecătoriile economice?

284-dosare1Scandalul din Parlament, legat de lichidarea judecătoriilor economice, a dezgolit mai multe pete negre pe chipurile, sufletul, decenţa, moralitatea şi pe biografia unor deputaţi. Deşi fac parte dintr-o singură Alianţă, deşi Proiectul de lege privind lichidarea judecătoriilor economice a fost elaborat şi propus spre votare de colegii lor din această Alianţă, ei au găsit curaj şi impertinenţă să-l blocheze în Parlament. Membrii AMN, Veaceslav Platon şi Valentin Cheptene, dar şi deputatul PD, tot el vicepreşedinte al Legislativului, Alexandru Stoianoglo, au votat împotriva proiectului.

Până şi comuniştii, care nu prea participă pe la şedinţele Legislativului, erau gata să voteze în favoarea lichidării instanţelor economice de judecată. Vladimir Mişin, bunăoară, explica pe înţelesul tuturor că “PCRM ar fi gata să voteze proiectul de lege de reformare a instanţelor de judecată, în care este prevăzută lichidarea judecătoriilor economice”. El îi dădea dreptate ministrului Justiţiei care argumenta că toate dosarele economice sunt concetrate în câteva locuri, iar acest lucru favorizează dezvoltarea corupţiei.

“Concentrarea tuturor dosarelor economice la 2 etaje într-o clădire pe Ştefan cel Mare este un lucru anormal. Acest lucru favorizează preluarea forţată a afacerilor, chiar şi prin metoda raider”, a spus, în acest context, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase.

Un cititor a telefonat la Circ în TramVAI să întrebe pe cine o fi avut în vedere Alexandru Tănase, atunci când s-a referit la metoda raider de preluare a afacerilor. I-am promis să aflăm mai multe, până atunci, însă, vă spunem, mai mult din dicţionar. “Metoda raider este o acţiune prin care se ajunge la dezmembrarea unor companii. Mai exact, raiding-ul presupune o “preluare ostilă” a afacerilor, care ulterior sunt vândute. În procesul de preluare tip “corporate raid”, compania vizată de raideri dispare, ajungându-se la dezmembrarea ei şi la vinderea bunurilor sale. Cei care au iniţiat procesul de preluare a companiilor în acest mod ajung să îşi mărească lichidităţile financiare”.

Ca să fie pe înţelesul tuturor, această metodă te ajută să devii bogat-bogat, în timp record. Cine dintre cei trei deputaţi s-ar putea lăuda cu astfel de succese? Vom încerca să aflăm. Cert e că judecătoriile economice pot fi de mare ajutor în acest proces cu raideri… Au şi fost, potrivit unor cititori ai ZdG.

Slava Raider


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. a. luna

    Da ce, colegii de Alianta nu au putut sa le plateasca la cei trei, ca sa voteye cum trebuie… Nu-i un secret pentru nimeni ca, in R. Moldova, banul face totul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *