Putin l-a sunat pe Şalaru

284-sal-putinO situaţie fără precedent are loc actualmente în Federaţia Rusă. După blocarea din nou a comerţului cu vinuri din R.Moldova, împătimiţii de consum de alcool ruşi au decis să ia trenul Moscova—Chişinău.

Cetăţenii ruşi nu ajung departe, căci sunt întâmpinaţi chiar la intrarea în vagoane de către însoţitorii de vagoane cu câte două sticle de plastic în mâini, care întreabă pe loc: Belâi ili Krasnîi? Unii alcoolici, care nu îşi dau seama bine unde au ajuns, cred că aşa are loc înrolarea în armată şi ar trebui să ia decizia – cu roşii – adică cu Armata Sovietică, sau cu albii, adică cu Belaya Gvardia. Ca să nu greşească, cheflii rostesc ca pe o parolă: Oba!mama, iar însoţitoarele de vagoane cred că e vorba de îndrăgitul preşedinte american Obama, şi toarnî câte câteva pahare pentru Barack Obama, pentru O-baldeti,  pentru O-mega, pentru O-lega.

La prima staţie pasagerii sunt verificaţi în portmonee şi răsturnaţi din vagoane. Autorităţile Federaţiei Ruse îşi culeg cetăţenii şi îi duc direct la terzilcă, dar cantitatea acestora creşte cu fiecare zi. Vldimir Putin i-a sunat cu voce de protest  lui Anatol Şalaru, ministrul transporturilor de la Chişinău, dar acesta a rostit obosit de corupţia trenurilor: O, my Gad. Putin a luat drept ofensă noţiunea de Gad şi a ordonat neretragerea Armatei a 14-a din Transnistria.

Ministrul Integrării, Victor Osipov şi deputatul Iurie Colesnic discută în prezent cu OSCE cum ar fi posibil un schimb de tancuri din Armata a 14-a pe tiruri cu vinuri moldoveneşti.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

  1. om simplu

    Spuneti-mi si mie, cite paharele a consumat autorul acestui articol de prost gust, lipsit de umor (probabil ca acesta i-a fost intentia). Presa bolnava – durerea noastra. Poate ca corect a fost Murueanu??? Este asupra ce de meditat

  2. Boris

    Haz de necaz. Destul de vesel. Degraba trenul Chisinau-Moscova va fi principala conducta alcoolica a tarii.

  3. nic

    Se vede ca nu mai aveti ce publica . Unii idioti scriu prostii , iar voi sinteti bucurosi sa publicati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *