Psihiatrul la Parlament

451-deputatiDeputaţii, ocupându-se în serios de legislaţia R.Moldova, au înţeles că au obosit de atâta muncă pentru binele poporului şi, pe fundal de oboseală cronică, reacţionează greşit – unii înjură, alţii dau din pumni, alţii – din picioare, alţii din tot corpul, alţii fumează, beau, preacurvesc. Toate de la muncă suprasolicitantă li se trage.

S-a decis realizarea unei evaluări a stării psihice, morale şi spirituale în Parlament. Pentru că e perioadă de post, s-a luat hotărârea ca să fie invitat mai întâi un preot specializat în spovedanii politice. A fost trimisă o telegramă la Mitropolie, unde a fost desemnat Anatol Cibric ca spoveditor de serviciu, fiind trimis la Parlament cu maşina mitropolitului cea mare cu numere guvernamentale, în care au încăput şi câteva femei din cor.

Când a intrat Cibric în Parlament, a descoperit că din cadelniţa sa a prins a ieşi fum fără foc. Cibric a zis că e lucrarea lui necuratu’, ascuns în sânul deputaţilor proeuropeni. Proeuropenii au sărit cu gura că numai comuniştii au experienţă de a aprinde focul în Parlament fără scânteie, că aşa l-au aprins şi în 2009. Proeuropenii au decis să-l alunge pe Cibric cin Parlament, cu tot cu comunişti, cât n-au aprins Palatul Republicii. Comuniştii strigau că n-ar strica să ardă Palatul cu tot cu proeuropeni, căci ei alte metode de a-şi anihila oponenţii politici nu mai au. Fie de ciudă antieuropeană, fie de avânt comunist, luaseră foc şi obrajii lui Eduard Muşuc. Cibric a dat să îl stropească cu agheasmă, dar cum agheasma era din apă minerală românească Dorna, obrajii comunistului s-au aprins şi mai tare. Cibric a ieşit din Parlament fumegând, de-au început a tuşi şi spevcile din maşina mitropolitului.

Deputaţii, aprinşi de furie, au început să se stropească reciproc cu apă Dorna ca să se stingă. Voronin încurca intenţionat sticlele de apă cu scrumierele şi le arunca în sus la 2 metri, poate l-a atinge pe Marian Lupu. L-a atins din greşeală pe moldovanul Iurie Muntean la tâmplă. Muntean a crezut că l-a lovit vreun deputat cu paşaport românesc şi i-a luat la pumni pe toţi acei pe care îi consideră români. Era să îl lovească şi pe Marian Lupu, dar acesta a strigat repede parola: „Moldovan, bl..di”. S-a creat un haos de neimaginat. Streleţ s-a descheiat la sacou şi i-a zis lui Muntean: „Trage, vreau să mor român!” Mihai Ghimpu a intervenit ca jurist şi a zis că Streleţ e nume rusesc. Deputaţii Petkov şi Starîş transmiteau în direct la televiziunile ruse comentarii despre cum semnarea tratatului cu UE a tulburat minţile coaliţiei. Liliana Palihovici şi Corina Fusu priveau dintr-o parte haosul masculin şi au zis între ele: „Toţi sunt nebuni de legat!”. Deputatul Anatol Arhire de la Ungheni, auzind ce zic femeile, şi-a amintit că are un vălătuc de sârmă ghimpată de la Prut, bună de legat deputaţii.

În acel moment pe lângă Parlament trecea psihiatrul şi ex-deputatul Ion Răzlog. A privit puţin învălmăşeala din legislativ şi şi-a dat seama că e vorba de un caz clinic-colectiv. A chemat specialiştii specializaţi. Igor Corman, garantul ordinii din Parlament, a strigat de la tribună ordinea de consultare la psihiatru: grupul I – deputaţii care aplică violenţa fizică, grupul II – deputaţii care aplică violenţa verbală, grupul III – deputaţii care nu se regăsesc in primele două grupuri. Deputatul Candu a întrebat dacă se poate să se consulte mai întâi la Plahotniuc şi pe urmă la specialist. Răzlog i-a arătat o cămaşă cu mâneci lungi-lungi. S-a recurs la cel mai banal exerciţiu de hipnoză. Psihiatrul vorbea de la microfonul 3: „Vin alegerile. Oamenii vor alege pentru cine să voteze. Oamenii vor vota pentru deputaţii cuminţi şi deştepţi”. Toţi deputaţii au făcut feţe cuminţi şi deştepte. Cibric a fost gelos pe psihiatru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vera

  Cum sa se rezolve problema:
  Puscarie pentru deputati nu-i,iar la clinica psihiatrie nu-s locuri,trebuie sa fie pusi in rind, sau sa scoata 3000 de lei, pentru a ocupa un pat – inca neeliberat.
  Cum o sa rezolve psihiatrul problema cu batausii-deputati, ca ei piliuli nu beau,mai degraba cite un pahar de vin ca sa se relaxeze, sa-si slabeasca nervii?

 2. Ion

  “Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
  Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
  Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
  Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

 3. lucia

  Se zice că poporul îşi merită conducătorii, aşa şi este, deoarece noi, poporul, sîntem laşi, fricoşi,răzleţiţi, invidioşi, şi încă îi mai răbdăm! Dar, pare-mi-se, nu e prea departe timpul cînd se va trezi poporul suveran, v-a lua topoarele şi furcile şi… asta o merită puhoaiele din parlament!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *