PSD momeşte China în Uniunea Vamală Rusia–Belarus–Kazahstan

O delegaţie a Partidului Social Democrat din R. Moldova (PSDM) se află într-o vizită oficială la Partidul Comunist din Republica Populară Chineză, la invitaţia Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), se spune într-un comunicat de presă al PSD.

Delegaţia PSD a avut o întrevedere cu conducerea Comitetului Central al PCC, unde He Jun, vice-ministru, responsabil de politica externă a PCC cu statele Eurasiatice, a precizat că PSD a stabilit deja, în decembrie 2011, relaţii oficiale de cooperare între formaţiuni şi că niciun parteneriat cu vreun partid din lume nu a evoluat atât de repede precum relaţia de parteneriat între PSD şi PCC.

“Deja în aprilie 2012 putem constata că între partidele noastre deja sunt nu doar relaţii oficiale dar şi relaţii înfrăţite, iar noi sperăm că aceste relaţii de prietenie vor fi stabilite şi între popoarele noastre, drept model fiind relaţia interpartinică”, a declarat He Jun.

La întrevedere a participat şi preşedintele Sindicatului Independent “Protecţie Socială”, Nicolae Racoviţă, care a adresat conducerii PCC o scrisoare privind susţinerea persoanelor vulnerabile din R. Moldova, solicitând sprijin financiar atât în finanţarea unui centru de reabilitare a acestora cât şi ajutoare materiale, haine groase, medicamente, scaune rulante şi alte echipamente ajutătoare pentru persoanele cu deficienţe locomotorii şi pentru pensionari.

Delegaţia PSD a informat PCC despre iniţiativa de a desfăşura în toamnă Referendumul Republican Legislativ privind aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia–Belarus–Kazahstan.

Reprezentanţii PCC au salutat iniţiativa, precizând că este cointeresată în monitorizarea procedurii desfăşurării referendumului şi va aştepta rezultatele propriu-zise, deoarece China are o ofertă de cooperare pentru R. Moldova în cazul în care aceasta ar deveni parte componentă al Uniunii Vamale Rusia – Belarus – Kazahstan.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Sergu Spinu

    PSD SA NU-SI BATA CAPUL CA CHINEJII SI ASA NE VOR OCUPA FARA INVITATIA LOR.
    CHINEJII AU TRADITII SI CULTURA DAR NU CA PERSOANELE DIN PSD NISTE CURVE FSTARNICE SI LINGOSITOARE SI BETIVE.
    POSIBIL CA PASEDISTII CAUTA SA MAI CIUPEASCA CEVAI SI SA VINDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *