PSD începe procesul roşu

Partidul Social Democrat a depus, la 12 august, cererea de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei R. Moldova la subiectul “Istoria românilor”.

După cum a anunţat formaţiunea politică, aceasta este o primă acţiune prin care cere ca Ministerul să prezinte datele cu privire la reeditarea manualelor de istorie a românilor, inclusiv cantitatea, tipografia, costurile, finanţatorii.

Social-democraţii mai cer  şi prezentarea conţinutului acestor manuale, proiectul didactic anual pentru anul şcolar 2011-2012 la disciplina “Istorie”.

PSD promite să depună, ulterior, o nouă cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei, prin care va cere excluderea din curricula şcolară a temelor de “Istorie a românilor” şi a manualelor de “Istorie a românilor” şi înlocuirea acestora cu teme şi manuale de “Istorie a Moldovei”, aşa cum prevede Constituţia R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Gheorghe

  Aici se cere întrebarea: PSD – это кто, это что??? Nu cumva este vorba despre cele 0,8% în alegeri??? Au cumva vreun grant de la Kremlin???
  Parcă în alegerile locale îşi luau vânt să fericească chişinăuenii, nu? Şi de ce apare la rampă nekii Corobceanu (paţanu”) şi nu “grandul” Şelin???

 2. dacul

  PSD TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII PENTRU TRADAREA INTERESELOR NATIONALE ,SI CINE VREA CU RUSII SA SE DUCA LA MOSCOVA.

 3. nomatterwho

  pai nu, ca ei vreau cu rusii, da in Moldova – ca cica e mai ieftin aici, si prosti is mai multi…
  suna crud da e real 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *