Profesia — deputat

În sfârşit, Moldova a ales din nou 101 deputaţi în Parlament. În următoarele zile, 82 de bărbaţi şi 19 femei vor ocupa fotoliile legislativului.

Dintre ei, 12 au vârste de până la 35 de ani, iar 35 – au deja peste 50 de ani.  Dar principalul e că toţi 101 sunt alfabeţi, unii având câte 2-3 facultăţi, în timp ce doar un singur deputat se pare că nu are studii universitare.

Cele mai populare profesii în actualul legislative sunt desigur cele de pedagog şi economist – câte 20 din fiecare, juriştii deţinând poziţia a treia.  Următorii sunt inginerii cu 15 fotolii, dar şi un mănunchi de diplomaţi, un olimpic, un muzician şi 2 antropologi declaraţi şi câţiva nedeclaraţi – dar cu toţii de la acelaşi partid.

După dispariţia din Parlament a PPCDiştilor, şi numărul jurnaliştilor s-a redus drastic. În actualul legislative sunt doar 3 condeieri de la 4 partide politice.

E bine că în aceste timpuri bolnave avem în Parlament şi doctori. Precum ziceam, unicul deputat fără facultate, cu studii medii special, e pe lista PCRM, dar este felcer.  Acest felcer poate face echipă cu alţi 6 colegi, care sunt medici. Experţii consider că ei sunt poate cei mai indicaţi să înţeleagă buba legislativă a R.Moldova, cu atât mai mult că printer ei este şi un chirurg şi un farmacist, şi chiar un urolog, în cazul în care prea mulţi deputaţi vor avea micţiuni frecvente când va veni ceasul alegerii preşedintelui R.Moldova.

În actualul Parlament au ajuns şi 2 psihologi – specialişti de mare căutare în crizele politice, dar, din păcate, niciun psihiatru, cid oar un văr drept al directorului Spitalului Republican de Psihiatrie.

Deşi R. Moldova e un stat agrar, doar 2 agronomi vor face legi în actualul Parlament.

Psyhe Târnăcop


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *