Preşedintele, tractorul şi pinguinul sau Ghimpu, Filat şi Lupu

Din seria Enciclopedie Postelectorală
Capitolul Descoperiri P(B)eletristice

Ca să tulbure apele şi mai tare, înainte de Marea Întâlnire, preşedintele Ghimpu a luat mici suvenire şi atenţii pentru colegii din partid. Să le mai treacă obida rezultatelor alegerilor şi să puie de o Alianţă, de care nu s-a mai pomenit în Moldova ex-comunistă.

Numai că atenţiile sale au rămas cam nedigerate, mai în glumă sau mai în serios. Premierul moldovean a zis că nu le înghite. Pesemne o fi având probleme cu tract(or)ul respirator, de nu poate să lase să treacă gluma prin gâtul său de premier. Lupu nici că a pomenit de cadou, preferând să se ascundă de ochii şi gura lumii, după ce secretul său monstruos a ieşit la iveală. Cum, care? Că este narcisist, se iubeşte pe sine în oglindă, şi chiar mai pozează. Culmea – vrea ca noi să-l privim…

Cadourile alese pentru colegii de ne-alianţă sunt: Filat – Tractor, Lupu – Pinguin, Guvern – Tablou cu soare. Nu degeaba le-a ales preşedintele, ele transmit un mesaj ghimpos. Corespondentul nostru glacial a reuşit să afle descifrarea, cu ajutorul vraciului care s-a urcat în TramVai şi a fost dus cu circul.

Iată ce ne spune el:

Tractor — vine de la cuvintul latinesc “trahere”, adică a trage. Filat este “trăgătorul” Moldovei, adică o trage de la sărăcie. Aşa că degeaba te-ai supărat, Vlad. Dacă vrei, pot şi eu să mă urc cu tine alături, să tragem împreună ţara noastră, să-i dăm la brazdă pe duşmani, asta ar fi spus Ghimpu în mesajul său tainic din interiorul tractorului de plastic, cumpărat de la Palatul Republicii.

Pinguin — sunt păsări care nu pot să zboare. În schimb, înoată foarte bine. Cel mai important, pinguinii întotdeauna se întorc la coloniile unde s-au născut şi la acelaşi partener. Aşa că, preşedintele a deschis taina lui Lupu, că s-ar putea întoarce acolo unde s-a născut politicianul din el. Adică la PCRM. Sau mai rău, la partenerul lui de odinioară – Vladimir Nicolaevici.

Suvenira Ghimpuleţ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. AVRAAM

    Si totusi,daca va avea sa fie oAIEa II,emblema rog sa fie trandafirul(PD),verde(PLDM)cu ghimpi(PL).Ori o oAIEe cu talanca la gat si cu secera si ciocanul in coarne rugumand trandafirul verde cu spini 🙂

  2. Mos Gheorghe

    Era mai original dacă nu de “gezghiocau” aceste cadouri, pentrucă dacă Ghimplu e plin de umor după cum e şi numele de familie, apoi ceilalţi doi sunt pedeplin lipsiţi de orişicare umor.
    Cum naiba la această “moldavă”, că se repetă situaţia din 99 cu acest “parlement”, parcă-i clonă. Atunci cioroiu cu ajutorul rândunicii a înşfăcat volanul acestei căruţi, iar boii trag şi trag parcă n-au nu numai ochi, ci şi urechi. Păcat de oiţe că boii sunt mai rezistenţi. Şi ciobenii ştiu cum oiţele merg alături de lup, când este înşfăcată de gât.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *