Postul Mare: Dodon îi scrie lui Voronin

Într-o scrisoare deschisă, socialistul Igor Dodon i-a propus comunistului Vladimir Voronin să se întâlnească în doi în zilele care au mai rămas până la alegerile prezidenţiale din 16 martie,  pentru a discuta «despre situaţia politică din ţară».

În epistola sa Dodon menţionează că “de trei ani, R. Moldova este expusă unei crize politice fără precedent, care a învrăjbit societatea şi al cărei focar se află în interiorul ţării şi numai cu forţe interne poate fi potolit”.

El a mai clarificat pentru Voronin că, “în aceste zile, ne aflăm în ajunul unor decizii foarte importante pentru clasa politică moldovenească, care ar putea pune capăt, într-o formă sau alta, crizei parlamentare. În acest sens, hotărâtoare vor fi acţiunile opoziţiei politice din Parlament: socialiştii şi comuniştii. La modul practic, există doar două căi rezonabile în actualele circumstanţe pentru depăşirea crizei politice – alegerile anticipate sau alegerea preşedintelui. Şi o cale, şi alta are avantajele, dar şi dezavantajele sale. Iar opoziţia, în virtutea deciziilor hotărâtoare care îi revin, ar trebui să se consulte în privinţa modului în care poate fi gestionată actuala situaţie politică în beneficiul cetăţenilor şi al viitorului R. Moldova”.

Dodon a mai explicat că îşi doreşte să întreţină cu Vladimir Voronin “un dialog sincer şi echilibrat, care să ne permită nouă să înţelegem că, deşi avem trasee politice diferite, avem acelaşi interes comun – un viitor mai bun pentru R. Moldova”.

“Acum, în Postul Mare, mizez şi pe deschiderea dvs. spirituală şi aştept acceptul dvs. de a ne întâlni, oriunde preferaţi: la sediul Partidului Socialiştilor, la sediul PCRM, sau în altă locaţie. În trei zile, încă mai poate fi decisă soarta unei crize politice de trei ani”, mai spune în scrisoarea sa Igor Dodon, precizând că “am ştiut întotdeauna că înţelepciunea dvs. depăşeşte cadrul influenţelor de palat şi al emoţiilor de moment”.

Anghel TÂRCUŞ

Bancul Zilei: Voronin și Dodon la sfat

Voronin: — Igoraș, am auzit că votezi pentru Timofti!
Dodon: — Vladimir Nicolaevici, cum să-l votez pe Timofti… dacă n-a trecut testul statalității…
Voronin: — Hai, las-o mai moale, Filat deja mi-a spus că are 34 de voturi.
Dodon: — Ba are 31 de voturi!
Voronin: — Asta s-o crezi tu. Filat, spre deosebire de tine, știe să numere …

Adaptare de JS

Sursa: Bancuri pe Facebook


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *