Pomană de la Putin: 125 de lei

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, a promis veteranilor Armatei Sovietice din R. Moldova un ajutor în sumă de 500 de mii de lei din partea lui Putin şi Medvedev. Anunţul a fost făcut de Muhametşin în prezenţa delegaţilor la cel de-al şaselea Congres al Organizaţiei republicane a veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial din partea Armatei Sovietice.

Farit Muhametşin a spus că, în acest fel, Rusia îşi exprimă recunoştinţa pentru faptul că ei slujesc în continuare Uniunii Sovietice, Armatei Sovietice, PCUS şi, personal, marilor conducători ai vremurilor sovietice: Stalin, Hruşciov şi Brejnev (despre Andropov nu a zis nimic, nici despre Cernenko şi nici despre Gorbaciov). “Văd că păstraţi amintirea acelor timpuri când am trăit în acelaşi stat, iar acum trăim în state independente. Ceea ce faceţi Dvs. este în serviciul istoriei noastre comune”, i-a încurajat ambasadorul şi a mai adăugat: păcat că nu mai sunteţi tineri cum aţi fost. Rusia ar fi avut mare nevoie de voi.

Potrivit ambasadorului, banii promişi de Rusia vor veni până la sărbătorile de Anul Nou şi vor fi folosiţi pentru tratament în sanatorii şi procurarea medicamentelor. Muhametşin nu a precizat dacă din banii lui Putin vor fi trimişi în sanatorii şi decoraţii celui de-al Doilea Război Mondial de prin satele Moldovei sau numai generalii, coloneii, căpitanii şi maiorii de pe la Chişinău, Bălţi, Tiraspol, Tighina, Cahul, Comrat… (găgăuzii mi se pare că nu au fost luaţi de ruşi la război). Ultimele date statistice arată că în R. Moldova trăiesc în prezent circa 4.000 de veterani de război ai forţelor armate sovietice, ceea ce înseamnă că dacă banii de la Putin ar fi împărţiţi în mod egal la cei 4000 de veterani (ceea ce e greu de crezut), fiecare s-ar alege cu o pomană de circa 125 de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Ion

  Mai bine 125 lei dati din tot sufletul de catre Putin decat faramiturile care ni le arunca poponarii din UE si creditele pe care nu le vor putea rambursa nici stranepotii nostri! Romani, ciocul mic, spurcatilor! Vreti sa ne furati identitatea si Tara? Noi va vom aminti in Moldova de lupta pentru Stalingrad!

 2. gheorghe din romania

  urat caracter ai,cel care semneaza “ion”…daca ai fi avut o polemica pe forum – hai sa zic, mai folosesti si cuvinte dure,bagi pamfletul, dar sa vii aici, primul, sub text, si sa etichetezi o natie, asta te descalifica…

 3. roman pina la moarte

  mamaliga mai ioane fie cruda nu-ma mare ,esti batut in cap mai ioane sau mai bine te chem ivan veneticul ocupant adus de stalin in locul romanilor basarabeni deportati in siberia ,mars in rusia ivane tu nu esti roman basaraben

 4. FRONTUL RE-UNIRII

  ATENTIE MARE
  la provocatori si teroristi rusofoni
  de pe Forumurile “Voxpublika md” si altele:
  ————————————————————————————-
  =vasile roibu=RUSSKI IVAN=ion=nika=Agenti KGB=ina=iana=patria-hotia=
  =anton=mogâldeata=fantomele trecutului stalinist totalitar=asasini=maladafani=
  =teroristi=razboinici=ocupanti ruso-comunisti=calaii neamului nostru=
  =dodonisti=shelinisti= paskarete=burlacite=voronisti=lucinskisti=OCUPANTI=
  = concennyi conțiu suveran saptamânal=
  —————————————————————————————————————
  NU PIERDETI TIMPUL CU EI,
  NU LE RASPUNDETI LA MESAJE.
  EI DEVIAZA DISCUTIILE MEREU LA ACELASI SUBIECT:
  LIMBA NOASTRA, ISTORIA NOASTRA, FIINTA NOASTRA
  schimonosite de barbaria mojiceasca leninista
  ————————————————————————————————————-
  IGNORATI-I,
  SI SA NE OCUPAM MAI BINE DE SUBIECTUL FIERBINTE AL ZILEI DE AZI:
  ELIBERAREA DE SUB TEROAREA OCUPANTILOR RUSO-COMUNISTI

  SI ELABORAREA
  UNUI PLAN CONCRET
  DE ACTIUNI PRACTICE
  PENTRU RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA
  SI RE-VENIREA LA STATUS-QUO DIN ANUL 1918,
  in baza “Actului Unirii” pt. Totdeauna al Sfatului Tarii” !
  ———————————————————————————
  N.B.
  www youtube com
  România Mon Amour – SCRISORI DIN BASARABIA
  Autor: Ion Bordian
  Personalități intervievate:
  – Nicolae Dabija – scriitor
  – Leo Bordeianu – poet
  – Viorel Ciubotaru – analist politic
  —————————————————-
  Coloană sonoră:
  – Angela Bucicu – Libertate / 1990 /
  – versurile sunt scrise de poetul Ion Hadârcă la 27 august 1989
  – melodia: Anatol Dumitraş
  ——————————————————————————————
  Ţi-a mai rămas un zid de mănăstire
  Şi-un strigăt de cocor peste cetăţi,

  Moldova, jumătate-n amintire,
  Te frânge Prutu-n două jumătăţi.

  O Libertate, sfântă Libertate,
  Din slobozii şi sate deşteptate

  Se-nalţă-n slava veşnicei voroave
  Românii Basarabiei moldave!
  —————————————————————————
  http://www.youtube.com/watch?v=wnL_x6xzaWs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *