Pocăinţa liderilor AIE

421-circNici biserica nu mai rezistă jocurilor politice de la Chişinău. Preoţii îi cheamă de urgenţă pe liderii AIE la pocăinţă. “Ei s-au mâncat, se mănâncă şi se vor mânca între ei ca lupii. Se comportă ca nişte sinucigaşi. Ei trei s-au distrus unul pe altul, cu propriile mâini. Unul dintre ei este sub semnul întrebării ce ţine de luciditatea psihică şi mintală. Doar prin pocăinţă publică politicienii pot fi reprimiţi în Biserică”, afirmă un grup de reprezentanţi ai Bisericii.

Luni, 19 aprilie curent, un grup de enoriaşi şi preoţi au organizat o conferinţă de presă, analizând situaţia politică de la Chişinău din ultima vreme. Aceştia au încercat să afle cine este Iuda dintre liderii AIE. “Apostolul Petru s-a lepădat de slăbiciune. A păcătuit, dar s-a căit şi Dumnezeu l-a întors şi i-a dat cheile împărăţiei. Iuda însă l-a vândut pe Hristos. Dacă a fost viclean, s-a spânzurat. Cine este Iuda din AIE?”, a întrebat liderul organizaţiei Pro-Ortodoxia, Ghenadie Valută.

Părintele Roman, din Glodeni, a declarat că şi oamenii ar trebui să îndrepte guvernarea spre pocăinţă până la viitoarele alegeri parlamentare, şi nu spre osândă. “Doar prin pocăinţă publică pot fi reprimiţi în Biserică”, a spus preotul. La conferinţa ţinută de feţele bisericeşti s-a alăturat şi ex-ministrul Securităţii, Anatol Plugaru. Şi acesta a venit cu gândul de a-i chema pe liderii AIE la pocăinţă. “Nu ne legăm de dormitoarele voastre. Nu ne interesează acţiunile voastre perverse. Ne afectează ce văd copiii noştri. A venit momentul pocăinţelor”, a mai sugerat Anatol Plugaru.

Unul dintre preoţi are un suspect privind faptul cine ar fi Iuda dintre cei trei lideri AIE. Acesta nu a vrut să-i rostească numele, doar a menţionat că este vorba de politicianul despre care Voronin a spus că ar avea trei cusături la cap. “E acela pe care vrăjmaşul l-a trimis la Curtea Constituţională să rupă AIE-ul. Acela care se războieşte cu presa, acela care şi-a cerut iertare în Parlament doar de la Voronin şi i-a spus că nu l-a pomenit într-o postare de pe blog intitulată “Arta trădării””, a mai spus dl Valută.

Reprezentanţii Bisericii susţin că politicienii de la guvernare au bani, au putere, ar trebui să fie fericiţi şi să înflorească. Dar să nu stea în mediul credincioşilor la sărbătoarea de Paşti pentru interese electorale, ci să se pocăiască definitiv. “Vrem să-i atenţionăm că lacrimile şi rugăciunile creştinilor fac minuni. Cea mai mare problemă este că i-a trântit cu capul de consecinţele de care i-au semănat. Iuda s-a împărtăşit vicleneşte şi l-a vândut pe Hristos pentru granturi, pentru arginţi şi, pentru că nu s-a pocăit, s-a spânzurat, fix ca AIE. Nu pot arginţii granturilor AIE să aducă fericire naţiunii, sperăm că dacă mai au puţină minte şi dacă vor revenirea AIE, să înceapă de la pocăinţă”.

După cum era şi de aşteptat, liderii AIE-3 s-au pocăit între ei. Mai întâi Filat a fost la sediul PD, unde i-a cerut iertare lui Plahotniuc. Câteva zile mai tărziu, Plahotniuc a vizitat sediul PLDM, s-a pus în genunchi şi a cerut scuze şi iertare de la Filat. Ghimpu a ales să se pocăiască pe blogul lui: “Viaţa e foarte scurtă şi fiecare om, politician, indiferent de naţionalitate, merită s-o trăiască! Cu iertare, Mihai Ghimpu pentru unii, Michel pentru alţii, şi Mişka pentru toţi”.

Vladimir ABUREL

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vlad

  Unii, părinții sau rudele cărora au fost deportați, acești UNII , merită învestigații minuțioase din partea serviciilor copetente…

 2. vera

  ZADARNICA POCAINTA

  Ce folos de pocainta
  Daca-n suflet au un gol:
  N-au iubire cu credinta
  Pentru domn,pentru popor?!

  Ei iubesc banii si luxul,
  Se ocupa des cu “mulsul”,
  Chiar de n-au toti sram la cap,
  Judeca ca niste tapi,

  Care se bat cap in cap;
  Chiar de par civilizati,
  Crime ei comit in lant:
  Se cearta parca-s turbati,

  Tot statul il risipesc
  Si omoruri tainuiesc,
  La valoarea lor de ieri
  Pretul este de trei lei,

  Cinstea le-a scazut cu mult,
  Doar poporul nu-i vandut,
  Restul e privatizat,
  Pe sub maneca bagat,

  Sa nu mai priceapa omul,
  Cel prostit ca Babilonul,
  Care votul sau si-a dat,
  Sa ramina tot argat:

  Sluga la hotii de stat,
  Fara tineret in sat,
  Cu copii – lasati orfani;
  Parinti – dusi, sa faca bani…

  Doamne,Tu, atunci sa-i ierti,
  Cand zidul de bogatii
  Vor imparti l-acei vii
  Si parintii la copiii

  Vor veni de prin straini,
  Sa traiasc-aici cu totii:
  Cu bunicii,cu nepotii
  Sa nu ne conduca Hotii..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *