Plahotniuc are probleme tehnice?

La începutul lunii iulie, preşedintele Partidului de Guvernământ Democrat a luat din nou avionul privat, scump şi luxos, şi a plecat în SUA, la lucrările Internaţionalei Socialiste. Nu s-a dus singur, a plecat cu câţiva însoţitori: 3 oficiali şi 4 neoficiali. Bărbaţii care l-au însoţit pe Plahotniuc sunt din Guvern, chiar dacă evenimentul la care participa era pe linie de partid: ministrul apolitic al Justiţiei, Vladimir Cebotari, viceministrul apolitic al Economiei, Vitalie Iurcu, şi Cristina Balan, vicepreşedinta PD. Alte 4 femei au nume, dar nu au nicio poziţie oficială nici în guvernul apolitic, nici în partidul hiperdemocrat: Tatiana Solomon, Xenia Piciughin, Tatiana Borozan şi Cristina Nazari. Unii jurnalişti şi-au rupt capul, căutând să afle ce rost a avut călătoria în SUA a acestor tinere. Au urmat câteva explicaţii oficiale, dar fără a se numi o profesie sau o funcţie oficială pentru vreuna dintre ele. Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt al PD, a spus aşa, pentru Jurnal TV: „Unica ce pot să vă spun că ele activează zi de zi” şi că ele „au contact nemijlocit” cu acest partid. Şi Valentina Stratan, parlamentară din partea acestui partid, a declarat pentru acelaşi post TV că aceste 4 tinere nu muncesc „neapărat în birou”, că ele, poate, „fac lucrul tehnic”.

Consiliul de Securitate al Internaţionalei, în colaborare cu NATO, au analizat intens această parte misterioasă a delegaţiei moldoveneşti-democrate. Informaţia despre ele a fost analizată minuţios. „Activează zi de zi”, „au contact nemijlocit”, „fac lucru tehnic”. S-a conectat şi FSB-ul din Rusia. Prima versiune a fost că sunt spioane!

Cercetătorii au analizat profilurile publice ale acestor tinere. Majoritatea afişează biografii de modele. Xenia Piciughin a dat nişte interviuri pe la site-uri despre nimic, declarând că preocuparea ei preferată este dansul, că urăşte făţărnicia şi îi place să petreacă timpul în magazinul de lenjerie. Cristina Nazari preferă discoteca Drive a lui Vladimir Plahotniuc. Tatiana Borozan a lucrat pe la businessuri tare înalte, prietene cu puterea, iar Tatiana Solomon a devenit vestită după serialul de fotografii glamuroase cu familia Trump, chiar dacă lucrează din 2009 la Ambasada R. Moldova la Washington.

Totuşi, securiştii americani, ruşi şi cei socialişti au considerat că ar fi prea simplist ca cele 4 femei să fie, pur şi simplu, spioane. După analiza faptelor, inclusiv a declaraţiilor lor publice, concluzia a fost fascinantă.

„— Care este cea mai mare slăbiciune a ta? – a fost întrebată Xenia Piciughin de un site. – Sunt o mulţime, dar prefer să nu vorbesc despre ele, ci să lupt cu ele. De fapt, sunt unele slăbiciuni în prada cărora mă las cu plăcere”.

Concluzia a fost şocantă: să faci ceva în fiecare zi, cu elemente tehnice şi să te laşi pradă cu plăcere slăbiciunilor, nu e simplu! De ce îi trebuie lui Plahotniuc nişte fete fotomodele care fac lucruri tehnice în fiecare zi şi se lasă cu plăcere pradă slăbiciunilor? Evrica! Plahotniuc se defectează cam des, o dată sau de mai multe ori pe zi, şi ele îl repară, fac munca tehnică, dar cu plăcere, că omul e sensibil, şi se poate defecta şi mai tare.

Marian Şura-Mura

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Traian Harașosfetiuc

  Caracterul voluptos al lui Plahotniuic s-a văzut în fimul ăla a lui Cristian Tabără unde
  Plahotniuc se învârtea ca cucoșelul în jurul Larei Moraru (?), iar găinușa îl privea atât
  de galeș!
  Ha! Ha! Ha! Dupâ așa priviri totul este clar! Nu mai este nevoie să le ții lumânarea!

 2. Academic

  Mă rog… La banii lui are dreptul și posibilitate omul să se elibereze… Da tu ce-ai face?

 3. Doctor_în_Filologie

  MATRAPAZLÂC, matrapazlâcuri, s. n. escrocherie, hoție, impostură, înșelăciune,
  înșelătorie, pungășeală, pungășie, șarlatanie, șmecherie; (Fam.) Șarlatanie,
  escrocherie, fraudă.

  Dar are acest cuvânt în limba română un sinonim echivalent? Are! Cum poate să
  n-aibă! Și-n în ultimul timp este folosit chiar foarte frecvent:

  PLAHOTNIÚC, plahotniúci, s. n. escrocherie, hoție, impostură, înșelăciune,
  înșelătorie, pungășeală, pungășie, șarlatanie, șmecherie; (Fam.) Șarlatanie,
  escrocherie, fraudă.

 4. Traian Harașosfetiuc

  Am recunoscut-o pe neobrăzata, care așteaptă în spatele matrapazâlâcarului Plahotniuc!
  Cea în fustă mini albă și bluză cu flori negre! Este dictorul de la Prime TV Cristina Stamatin!
  Acuma este clar cum puștoaica face bani în timpul liber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *