Pensionarii lui Şelin pe ecranele de la Patria

Surse din cadrul Partidului Social Democrat (PSD) au anunţat că preşedintele formaţiunii, Victor Şelin, şi-a dat cuvântul că în scurt timp, în reţeaua de cinematografe “Patria”, a cărei proprietar este, vor fi difuzate scurtmetraje despre pensionarii “bişniţari”, cum îi numeşte partidul, pe bătrânii care au ieşit la acţiunea de protest numită de ei “Bazar la Guvern”.

Câţiva zeci de bătrâni, în marea lor majoritate vorbitori de limbă rusă din sectorul Râşcani al capitalei, ghidaţi de secretarul PSD, au ieşit cu lucrurile persoanele, de la proteze dentare şi linguri, până la haine uzate, la vânzare, în faţa Guvernului. În speranţa că membrii guvernului se vor oferi cumpărători, pensionarii au dorit să demonstreze că sunt nevoiţi să vândă până şi ultimele lucruri pentru a-şi achita facturile. La “bazar” nu a venit nici un cumpărător, dar oricum, participarea activă a fost recompensată de către partid.

Una dintre bătrânele-participante la bişniţa psdistă, care în adâncul sufletului se consideră româncă, dar vorbeşte rusa pentru că e mai avantajos aşa, a recunoscut că a ieşit cu vesela la protest pentru că i s-au dat câţiva lei, dar, în special, pentru că i s-a spus că va apărea într-un film. Femeia, care a lucrat toată viaţa la fabrică, nu s-a văzut niciodată la televizor şi a rămas încântată de idee.

Printre bătrânii protestatari circulă şi zvonul că liderul partidului ar fi renunţat la ideea filmului, care nu ar justifica cheltuielile şi care ar putea să-i reducă din numărul de bilete vândute în cinematografe. Între timp, nemulţumiţii planifică, în cazul în care nu vor apărea în rol de protagonişti de film, să-şi mute protestele în faţa Casei Sărbătorii sau Casei Vinului, de la Moldexpo, care ar fi doar două dintre multele afaceri ale preşedintelui PSD.

Dorina VORNICEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *