Pe drum de fier: Яссы—Ungheni

A apărut o nouă rută: Яссы—Ungheni. Oamenii se întreabă care dintre acestea este suburbia cui:  Яссы a Ungheniului sau viceversa? Cei de la calea ferată, însă, se pare că n-au întrebări, dar nu dau nici răspunsuri. Situaţia creată e numai bună de… tăcut.

Acum o săptămână, Valeriu Cebotar a postat pe facebook poza cu denumirea acestei rute. El a promis să posteze zilnic poza pe site până nu se vor face modificările de rigoare: «Oare chiar cei de la Iaşi vorbesc mai multă rusă decât cei de la Ungheni? Voi posta această poză zilnic, până când cei de la CFM nu vor face modificarile».

Poza a avut ecou pe site. Oamenii recunosc faptul că au văzut multe lucruri deocheate şi par necăjiţi că nimic nu se schimbă în acest sens. Comentariile postate pe facebook demonstrează acest lucru: «Bătaie de joc, nu alta. Asta caracterizează poporul nostru: lipsa de responsabilitate. Nu e de mirare ceea ce se face, căci şedinţele în frunte cu directorul general CFM se duc toate în rusă. De aceea, spuneţi mulţumesc că măcar ceva e scris în română».

Nici ministrul Transporturilor n-a fost lăsat deoparte. Oamenii, în frunte cu Valeriu Cebotar, l-au băgat în… seamă imediat: «Domnule Anatol Şalaru, ministru a tot ce mişcă! Acum un an, la Teatrul Verde, ne povesteaţi cu ardoare, într-un interviu, despre vremurile de glorie ale cenaclului «Alexe Mateevici», printre iniţiatorii căruia aţi fost şi Dvs. Mateevici s-ar întoarce în mormânt dacă ar avea acces la pagina web a CFM-ului».


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. pacat

    Bine observat,dar toata Maldavia e plina de astfel de mostre.Si cand te gandesti ca macar daca ar face-o rusul,nu ca n-ar avea nici o implicatie rusul,dar astea sunt lighioanele maldavnesti,proaste,analfabete,dar fudule si cu aere de destepte.Niste cozi de caine,care nu cunosc nici o limba,nici alta.Pune-i sa scrie o cerere in rusa,dar in romana…
    Si Timofti azi:sunt “increzut”… Stim,toti sunteti increzuti de nu vi se ajunge nasul nici cu prajina…
    S-a lucrat si se lucreaza numai la daramarea a tot ce e autohton.O natie mai idioata ca maldavanul nu exista.Si tiganii sunt uniti,smecheri,cu urechea ciulita si isi duc samanta inainte cu brio.iar maldavanul nu se culca daca se linguseste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *