Patefonul stricat al politicii md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, îl compară pe liderul PCRM cu un patefon stricat. Declaraţia a fost făcută după ce Vladimir Voronin a spus, în repetate rânduri, că deputaţii din fracţiunea PCRM vor reveni cu o singură condiţie – să fie dizolvat Parlamentul.

Vlad Filat a mai declarat, pentru Europa Liberă, că dorinţa comuniştilor va rămâne nerealizată.

Liderul PLDM nu ia în serios avertizarea lui Vladimir Voronin care cere dizolvarea Parlamentului. “Am senzaţia că este un patefon stricat şi repetă întruna acelaşi refren. Acest lucru pe care îl doresc ei nu se va întâmpla. Parlamentul actual îşi va duce mandatul până la bun sfârşit, cu obiectivul să-şi îndeplinească agenda pe care şi-a asumat-o în faţa oamenilor. La lucrările Parlamentului, la etapa actuală, participă 62 de deputaţi aleşi, deci este numărul suficient pentru ca lucrările să se desfăşoare în deplinătate”, a declarat Vlad Filat.

Potrivit lui Filat, oamenii au votat pentru PCRM ca acesta să le reprezinte interesele în Parlament, nu în stradă. “Am fost deputat în opoziţie, am participat şi la proteste, însă eu mi-am făcut datoria de ales al poporului în Parlament, am venit cu amendamente, am venit cu iniţiative, mi-am expus punctul de vedere, am pretins să o fac într-o manieră civilizată şi am contribuit la procesul legislativ şi cel care vizează controlul parlamentar asupra actului guvernării. Ei trebuie să se gândească foarte bine cum o să le răspundă alegătorilor vis-a-vis de aceste decizii. În cazul în care ei nu vor reveni în Parlament”, a precizat liderul PLDM.

Deputaţii comunişti boicotează şedinţele Legislativului. Aceştia au declarat că vor reveni în Parlament doar când acesta va fi dizolvat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *