Paşapoarte şi ţigări 10 asemănări

Tot mai mulţi angajaţi ai Tutun-CTC se implică în activitatea firmei de stat „Registru”. Deloc întâmplător şefii de la PD au elaborat această tactică. Devine tot mai clar că tutungeria şi dezvoltarea informaţională sunt domenii gemene.

Beneficiile cetăţenilor din această rocadă de cadre de la Tutun la paşapoarte sunt nebănuite, dar sigure. Prin ce se aseamănă un paşaport cu un pachet de ţigări? Iată 10 asemănări:

1. Ambele conţin hârtie fină, specială. (Degrabă statul va cumpăra o tipografie care ar tipări împreună hârtia de ţigară şi filele de paşaport).

2. Ambele au elemente de protecţie. (Ţigările au timpru de acciz, iar paşaportul – un cip de om).

3. Ambele te supun unor restricţii. (Cu ţigara nu poţi intra în unele instituţii ale acestui stat, iar cu paşaportul nu prea poţi ieşi din acest stat).

4. Ambele sunt exagerat de scumpe. (La ţigări s-au tot scumpit accizele, iar paşapoartele, de la Birştein încoace, s-au scumpit de 10 ori).

5. Ambele sunt bune de contrabandă. (Credeţi că doar ţigările sunt duse ilegal cu trenul peste Prut? Încă nu s-a făcut o analiză a numărului de paşapoarte şi buletine de identitate falsificate, care circula prin Moldova şi prin lume).

6. Preşedintele statului le are pe ambele. (Marian Lupu are chiar şi paşapoarte de câteva feluri şi ţigări de câteva feluri).

7. Ambele îţi cauzează nervi şi dureri de cap. (Vezi punctele 3 şi 4).

8. Ambele îţi scurtează viaţa. (Vezi punctele 3,4 şi 7).

9. Ambele aduc profit statului. (Vezi punctele 1 şi 4).

10. Ambele pot fi procurate în mod repetat, de câte ori vrem (ultimele schimbări în regulamentul de activitate al Ministerului Dezvoltării Informaţionale ne permite să avem oricâte paşapoarte dorim).

În final, admitem că aceste concluzii vor impresiona şi oamenii de ştiinţă, iar vreun candidat în oarecare ştiinţe din partea PCRM poate să îşi susţină teza de doctor anti-Lupu în baza acestui articol revoluţionar.

În rest, cum se spune, obrazul fin cu cheltuială se ţine, iar obrazul Consiliului de Administrare al SA  Registru, care a aprobat în acest mod transferul conducerii Tutun-CTC/cremei PD la Registru, e fin, ceva între foia de ţigară şi tureatca din copită de elefant.

Mariana PeDică


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. aster

    deacord , articolul e mediocru …
    cu toate ca tema e una interesanta ,abordarea e slaba…

    PS: fontul e groaznic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *