Păpuşarul este superb

În această campanie, Păpuşarul a revenit în forţă. A  reuşit să despoaie un partid de vicepreşedinţi, a reuşit să înainteze candidaţi la Primăria Chişinău, a reuşit, cică, să cumpere unele structuri media pentru scena sa politică.

În aceste condiţii electorale, toată lumea vorbeşte despre Păpuşar şi despre faptele sale: anoste, agresive, speculative.

Păpuşarul e criticat peste tot, foarte dur. Dar nimeni nu face mai mult decât să îl critice. Cel puţin, nimeni nu spune clar: cum a fost angajat acest maestru în Teatrul Politic? De ce nu a fost stipulat în contractul de angajare semnat de AIE care sunt obligaţiile sale? De ce nu i s-a spus Păpuşarului că ar avea şi obligaţii, nu doar beneficii? De ce nu au semnat actorii politici un pact de nemarionetizare?

La părerea noastră, Păpuşarul este un personaj excelent, necesar şi indispensabil în procesul de desfăşurare a campaniilor electorale pe Bâc. Păpuşarul este bravo. Munceşte mult şi obţine rezultate excelente. El developează în actorii politici tocmai simţurile cele mai caracteristice, cele mai bine dezvoltate. Păpuşarul ne arată cine e lacom de bani, cine e însetat de putere, cine e leneş, care dintre ei e linguşitor, care vrea doar câştiguri uşoare, cine minte frumos, cine trădează uşor, cine pârăşte, cine poate vinde ţara şi cu cât ar vrea să o dea oricui.

Pe această cale, Păpuşarul ne ajută să înţelegem mai bine măreţia clasei politice de la Chişinău. Ştim, însă, că există şi nişte mici dificultăţi în viaţa acestui actor. Vreo câţiva, puţini de tot, exponenţi ai politicii moldoveneşti, nu se dau traşi pe sfoara teatrală, nu răspund la hăţuielile Păpuşarului-şef. În această situaţie, avem o mică propunere pentru Păpuşar, care i-ar uşura munca. Atunci când deschideţi cortina şi porniţi spectacolul, plasaţi un scurt anunţ:

BAZAR POLITIC
Vând şi cumpăr politicieni. Sunt acceptate oferte de criză. Se acceptă orice soi şi orice marcă.
PRIMul venit — PRIMul deservit.
Adresa: Parlamentul R. Moldova.
Păpuşarul-şef


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *