Panou electoral: Un drum perfect, spre casa soţiei consilierului Onişcenco

De la începutul acestei luni, pe străzile Chişinăului au apărut mai multe panouri electorale, mari, cât protagonistul lor,  care îl înfăţişează pe consilierul municipal Oleg Onişcenco, tot el candidat la funcţia de primar de Chişinău, lângă noile troleibuze care circulă pe străzile capitalei.

În alte panouri, acelaşi Onişcenco apare cu o cască de protecţie în cap, pe fundalul oraşului. “Ei promit – dar noi muncim!”, se spune în mesajul postat pe acele panouri ale candidatului partidului “Casa Noastră – Moldova”.

Oleg Onişcenco îi îndeamnă pe alegători să-l voteze la funcţia de Primar de Chişinău. Acesta candidează în buletinul de vot pe locul 5.

După lansarea acestor panouri, destul de cotisitoare, de altfel, mai mulţi cititori au sunat la “Circ în TramVAI”, întrebându-ne ce a vrut să spună Oleg Onişceno prin mesajul scris de pe acele standuri. Reporterii “Circ în TramVAI” au rămas şi ei nedumeriţi, aşa că au pornit rapid să investigheze esenţa mesajului de pe panourile lui Oleg Onişcenco. Într-un final, au depistat calea cea dreaptă spre adevăr. Acum, redacţia vine cu câteva soluţii pentru candidatul la funcţia de primar de Chişinău pentru ca panoul să fie în trend cu realitatea.

Redacţia “Circ în Tramvai” îi recomandă lui Oleg Onişcenco să înlocuiască panoul în care apare alături de troleibuzele noi, la care nu are nicio atribuţie, cu altul, mult mai actual, în care să apară lângă drumul de o calitate foarte bună, pe care l-a construit, centimetru cu centimetru, către casa actualei sale soţii şi pe care candidatul îl străbate zilnic încărcat în cele patru maşini pe care le-a declarat oficial în declaraţia sa de venit. Astfel, Onişcenco ar arăta într-adevăr cine, cât şi pentru cine lucrează în Chişinău.

Investigaţiile reporterilor „Circ în Tramvai” nu au reuşit să stabilescă când şi unde, ultima dată, a muncit cu-adevărat acest candidat. Unele surse spun chiar că, din cauza pauzei prea lungi de “nicăfacere”, acesta ar fi pierdut cu desăvârşire capacitatea de muncă. “Vai de el”, spun vecinii acestuia.

Reieşind din cele constatate mai sus, redacţia “Circ în Tramvai” îi recomandă lui Oleg Onişcenco să o lase mai moale cu promisiunile legate de muncă. E prea târziu, or, pe lângă toate altele, ar mai putea fi supus unui risc major pentru că, zi şi noapte, s-a apucat să poarte o cască de protecţie. Din cauza acesteia, riscă să rămână fără podoaba capilară, şi aşa destul de modestă, care, probabil, a şi avut de suferit în urma eforturilor depuse de Onişcenco pentru binele chişinăuienilor.

Totodată, redacţia “Circ în Tramvai” îşi exprimă nedumerirea faţă de mesajul din panoul electoral al lui Onişceno. Să înţelegem acum, dle candidat, că dvs. doriţi să fiţi primar doar ca să promiteţi, iar alţii să muncească? Adică vreţi să fiţi primar doar ca să scăpaţi de muncă? Or, din mesajul dvs. înţelegem că, în Chişinău, lucrează doar consilierii! Sau nu-i aşa? Nu asta aţi vrut să spuneţi? Dacă e aşa, atunci chiar din ce motive doriţi să fiţi primar?

Igoraş DINTE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *