Ordinul Republicii, la cântar

Daniel al României, echivalat, la Chişinău, cu Kiril al Rusiei

În vizita sa la Chişinău, Patriarhul Rusiei, Kiril, a fost decorat de către preşedintele interimar, M. Lupu, cu Ordinul Republicii, egal, ca valoare, cu Steaua de Erou al URSS. Pentru care merite?

Ce zice Marian Lupu:

«În spatele decorării Patriarhului Kiril cu Ordinul Republicii nu există niciun context politic…». Decoraţia i-a fost înmânată pentru «a asigura echilibrul între distincţiile oferite Bisericilor Ortodoxe Rusă şi Română», spune Lupu, cu referire la faptul că, în 2010, ex-preşedintele M. Ghimpu a oferit Ordinul Republicii Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (după Unimedia).

Ce zice Legea:

«Ordinul Republicii este distincţia de stat supremă a R. Moldova, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii…».


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vlad

    “…a asigura echilibrul intre distinctiile oferite Bisericilor Ortodoxe Rusa si Romana”—AR PUTEA SPUNE NUMAI UN MARE LINGUSITOR SI UN CONJUNCTURIST DE EXCEPTIE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *