Oligofrenii politicii

275-voroninMarţi, Vladimir Voronin a atentat la funcţia vărului ministrului Sănătăţii, Mihai Hotineanu, numit director al Spitalului Republican de Psihiatrie, şi a făcut-o pe doctorul.

El a purces la diagnosticarea colegilor săi politici şi, cu o mină supărată, a pronunţat verdictul: “Amnezici şi oligofreni”. Proaspătul lider al PSD, Victor Şelin, s-a produs în rol de asistent medical şi a confirmat diagnosticul.

Nimeni nu a negat vreodată că printre oamenii politici sunt destui amnezici şi oligofreni.

Amnezia e răspândită în proporţie de 85%, potrivit specialiştilor, de această deviere fiind afectaţi în special cei antrenaţi în campanii electorale.

Potrivit unor liste secrete, în politica din Moldova, PCRM, care s-a aflat timp de 8 ani consecutiv la guvernare, suferă cel mai grav de amnezie. Unii membri de partid nu că au uitat, pur şi simplu, că le-au promis cârnaţ ieftin alegătorilor, ei au ajuns să le spună că nici ei nu mai mănâncă acest produs, deoarece ar fi dăunător pentru sănătate. “Nu vedeţi că nici pisicile nu-l mănâncă?”, spun ei, aruncând un mulaj primei mâţe întâlnite în cale.

Şi la capitolul oligofrenie lucrurile sunt destul de clare. Potrivit specialiştilor, rude cu ministrul Sănătăţii, oligofrenie înseamnă o scădere globală a funcţiilor psihice. De obicei, este însotită de un anumit grad de distrugere sau de un volum mai mic al creierului. Bolile părinţilor, ca alcoolismul, encefalitele sau alte boli cu răsunet cerebral, pot duce la oligofrenie. La astfel de persoane, judecata, calculul, memoria sunt tulburate adânc.

Bolnavii pot săvârşi fapte penale, cum ar fi furturi şi atentate la bunele moravuri.

Dacă-i aşa, cine dintre oamenii noştri politici au predilecţii mai mari către fapte penale? Cine a istovit poporul cu furturi şi cu atentate la bunele moravuri? Dle director de la Psihiatrie, cine?

Dorina Vornicel

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Mara

    aici important nu e circul,dar ce fel de paste tine familia hotineanu,dat cà avem un ministru din ea si dat cà oligofrenul vor-onin intrà ca la el acasà,fie si la psihiatrie,unde sef e vàrul ministrului.se adapteazà unii,nu conteazà stànga sau dreapta,banul sà iasà.unul,dacà nu-i oligofren,sau e de dreapta sau e de stànga,cà mijlocul este numai al putanelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *