Oleg (Voronin) “fără lucru”. Ţăranii îl cheamă la prăşit

“Oleg Voronin îşi caută de lucru, şantierele de construcţie s-au închis, macaralele stau în paragină, de lucru nu mai este… e greu”. Ex-preşedintele R. Moldova i-a plâns de jale feciorului său, Oleg, luni seara într-o emisiune la Pro TV.

Dacă ar fi să-i dăm crezare, afacerile lui Oleg merg tot mai prost. „La toţi, de fapt, merg prost afacerile, ce numai la Oleg Voronin? Dar lui Oleg Voronin îi pun beţe în roate. Când eram la putere totul mergea “lux”… şi nu doar la Oleg», s-a scăpat cu vorba Voronin-tatăl. Şi are dreptate, pentru că lucrurile i-au mers «lux» nu doar lui Oleg, dar şi fiicei sale, Valentina, şi nepoatei, Ecaterina (fiica lui Oleg), pe care, la absolvirea liceului, în 2007, bunicul Vladimir a «făcut-o» cel mai tânăr milionar din R. Moldova şi din fosta URSS. Le-a mers «lux» şi lui Reidman, şi lui Tkaciuk, şi lui Tarlev, şi lui Dodon, şi Zinaidei Greceanâi, şi lui Gaiciuc, şi lui Ursu (Mihai şi Vasile), şi lui Mişin, şi lui Muntean, şi lui Stati, şi lui … Cei cu «lux» erau «aleşii». În exclusivitate. Pe când Voronin a deţinut funcţia de preşedinte al R. Moldova (2001-2008), nu a existat niciun domeniu profitabil, în care familia Voronin, prin Oleg (fiul), să nu fi deţinut pachetul de control. Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, Vama, Procuratura, Justiţia, SIS-ul, Anticorupţia, autorităţile locale, Primăria Chişinău (prin primarii-interimari Ursu şi Iordan) au stat ani la rând în poziţie de drepţi în faţa familiei Voronin. Dar… Timpul trece şi o dată cu el se trec toate. Rămân amintirile şi, după cum vedem, şi regretele. Cu cât mai mari au fost ambiţiile şi cu cât mai nesăţioase poftele, cu atât mai mari sunt şi părerile de rău. Iar Voronin, cu siguranţă, are ce regreta. Şi tatăl, şi fiul, deşi de foame nu vor muri niciodată nici unul, nici altul şi nici şomeri nu vor ajunge. Iar dacă vor ajunge, lumea bună le-a şi pregătit oferta. Pe Unimedia, un bun creştin, un om de la ţară, a şi reacţionat imediat ce a auzit că «Oleg îşi caută de lucru». Publicăm anunţul. Gratis, dat fiind faptul că e vorba despre un «biet» şomer.

Anunţ

«La noi în sat este de lucru, la prăşit cu ziua, 12 ore de lucru. La amiază – eşti hrănit cu borş şi la felul doi brânză de oaie şi două pahare cu vin. La sfârşitul zilei – primeşti şi 100 de lei. Aşa că, poftim, tovarăşe Oleg, nu o să te lăsăm să te prăpădeşti».

Todos, 28 mai 2012


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. vera

  COMPATIMIRE

  “Saracul” omul bogat
  Ce-a avut si ce-a pierdut:
  Poate-o ia de la-nceput?
  Daca nu:puna-se pe baut,
  Tatal sau mult a baut,
  S-a facut vestit,in lume,
  Asta nu-i ,de loc, o gluma!

  A lucrat, cat a lucrat,
  Statul,mai mult, a furat,
  Acum striga,protesteaza,
  Ca conducerea e slaba,
  Oleg nu are de lucru
  E “somer”,asta-i buclucul,
  Dar cind oare a lucrat,
  Pe unde a asudat?

  Azi, el, are miliarde,
  Omul de pe cimp,sandale,
  Care ,stralucesc,de colb,
  Fiind, a lui Voronin rob,
  Ce pamintul i-a luat,
  Fara simt,cujet curat:

  – Pleaca, Oleg,la prasit,
  Nu ma face ca sa rid!
  Eu, pe-o margine de drum,
  Fac banuti:pe cald,pe frig,
  Tu, cu multe miliarde,
  Credca, n-o sa mori, de foame.
  Ma jur pe-a mele parale:
  Sa nu am parte de ele,
  Daca ve-i slabi, in piele,
  Sau de foame o sa mori,
  Le trimit, in ajutor
  Ca l-acei slabuti si orbi!

  Culca-te,putin,tu, dormi!

 2. maria

  Oleg Voronin-şomer? Chiar credeţi că tăticul va spune,că ambii conduc în continuare din “tîl” toate organele de stat,dovada este reorganizarea colegiilor la Curtea de Apel Chişinău(exact cum şi le-au dorit să le rezolve cazurile).Aceste noi colegii adoptă hotărîri judecătoreşti la comanda comuniştilor fără nici-o ezitare.Asta presupune reorganizarea justiţiei?Ne rămîne doar ori să plecăm cu toţii din ţară ori la cineva i-o crăpa răbdăul şi va merge la gesturi extreme.Chiar credeţi că toţi sunt aşa de proşti şi nu înţeleg ce fac comuniştii din “tîl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *