Oleg Voronin a fost dat în căutare

Vestea că Oleg Voronin a devenit membru plenar al PCRM a făcut valuri în TramVai! Reporterii Circului şi-au ascuţit peniţele şi s-au pus pe săpat (pe Internet), ca să găsească  mai multe (date biografice) şi să spună mai multe (picanterii).

Primul popas jurnalistic a fost făcut pe paginile de internet ale Partidului Comuniştilor din R. Moldova. Prima căutare – la serviciul de „Căutare”. Primul pas –  căutăm numele “Oleg Voronin”. În cele câteva secunde cât a durat căutarea, ne gândeam deja că umplem Circul cu ştiri despre Oleg Voronin – că a devenit membru pentru că …, că anterior a făcut atâtea … pentru cauza comunismului, pentru dezvoltarea partidului, etc, etc, etc, etc.

Cele trei secunde au trecut repede şi căutarea lui Oleg Voronin pe pagina partidului tatălui său s-a încheiat. Iată şi rezultatul: „Voi căutaţi Oleg Voronin. Căutarea voastră nu a găsit” (vezi imaginea).

ŞOCANT! Tot TramVaiul a transpirat de întrebări: Cum nu a găsit? Asta ce înseamnă – că e pierdut? Că a fugit? Că nu a fost niciodată? Că nu există? Ce simte un tată care nu îşi poate găsi propriul fiu prin propriul partid? Ce spune Comitetul Central? Ce zic decanii partidului şi ai internetului? Ce-i de făcut? Что делать? Кто виноват?

Reporterii s-au pomenit la mare ananghie. E posibil oare aşa ceva? Doar în R. Moldova! Omul care cheltuie câte 30 de milioane de lei pe an – este considerat un individ de nimic în acest partid, singurul fiu al tatălui comuniştilor moldoveni – e ignorat totalmente pe www.pcrm.md. Ce se întâmplă cu principiul nepotismului, al linguşirii şi al cooperării dintre business şi politică? S-a transformat oare PCRM, s-a schimbat la faţă?

Când nerăbdarea publicului circar ajunse la apogeu, reporterii de investigaţie ai TramVaiului ZdG au venit cu un răspuns magnific care trebuie scris aici cu majuscule: S-A  GĂSIT ALTĂ METODĂ DE A-L DA ÎN CĂUTARE PE OLEG VORONIN.

După un WoW! prelung al publicului larg, a urmat explicaţia: Oleg Voronin trebuie dat în căutare în limba rusă! El vorbeşte ruseşte, familia sa vorbeşte ruseşte, copiii lui vorbesc ruseşte, banca lui vorbeşte ruseşte (doar banii îi colectează în… moldoveneşte).

Zis şi… scris, de data aceasta la – поиск: «Олег Воронин». A  doua undă de ŞOC a lovit TramVai!ul. Олег Воронин a fost găsit la africanizare! ŞOCAAAANT! Un nou val de întrebări, ca un ţunami s-a năpustit peste noi: de ce în Africa? La Gaddafi? La Bgagbo? Why wăi Valodya? Da noi cui rămânem? Зачем Олежка нас (по) кинул?

Ultima întrebare a acestor bieţi pasageri în trenul vieţii fără de tristeţe a fost: dacă el pe moldoveneşte nu e de găsit, iar pe ruseşte –  e africanizat, cine a intrat în PCRM? Şi, cel mai şocant: cine va fi succesorul lui Voronin în acest partid? Căci mai bună variantă decât un pedolog milionar în fruntea partidului nici nu poate fi…

Comunitatea rusofilă din TramVai a lansat imediat şi un slogan al campaniei de căutare:

Мы ищем тебя,

Сахарный кароль !

Ты для коммунистов

хлеб и соль!

(Expresia Сахарный кароль, din rusă,  „regele de zahăr”, se face aluzie la controlul pe care îl deţinea Oleg Voronin în domeniul producerii zahărului).
Cetăţenii din „Circ în TramVai!” sunt alături de PCRM  în profunda lor căutare pentru un succesor al lui Vladimir Voronin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Mos Gheorghe

    Stranie e sitaţia acestor cetăţeni din Tsan(m)Vai! Vă place să şlifuiţi un cărbune găsit în gunoi. Doriţi să-l şlefuiţi, poate va străluci!? Faceţi lucru nu numai neplăcut, dar şi “antinaţional”. Acum doar toţi poartă interesul poporului!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *