O noua invenţie marca Moldova: Ţigările zboară

La 19 iunie, poliţiştii de frontieră din România şi R.Moldova au fost martorii unui impresionant eveniment ştiinţific. Au văzut cu ochii lor cum mii de ţigări se pregăteau să zboare deasupra celor două ţari.

Odată depistaţi, autorii acestei isprave au recunoscut totul în faţa poliţiştilor, care au chemat în ajutor oameni ai ştiinţei pentru a confirma descoperirea.

Modeşti şi prea sinceri, moldovenii au povestit de-a fir-a păr cum au pus în practică ideea zborului ţigaretelor. Mai ales că în urma acestei invenţii aveau de câştigat şi bani, fără a mai primi certificarea ştiinţifică. Exista un risc foarte mare de a se prăbuşi în gol, cu tot cu pachetele pentru fumători, însă totuşi dorinţa a învins.

De cu zori, colaboratorii experimentului au adus cât mai multe pachete de ţigări, cerute pe piaţa de dincolo de Prut. Au făcut cercetări, au studiat piaţa şi au ajuns la concluzia că 2500 de pachete ar acoperi toate costurile zborului şi, în plus, le-ar mai rămâne şi bani de buzunar. Au adus din capitală un aparat de zbor, care să însoţească ţigările şi s-au pus pe încărcat.

Ghinionul lor că, în momentul operaţiunii, grănicerii, din curiozitate, au vrut să vadă deltaplanul, de parcă prima dată vedeau aşa aparat. Prinşi în toiul experimentului, moldovenii au fost duşi la comisariatul de poliţie, pentru a certifica invenţia şi pentru a o face să devină legală. Numai că vor trebui să plătească ceva pentru asta. Iar ţigările au rămas în colecţia muzeului de contrabandă al grănicerilor.

Reporterul Circului nu a reuşit să afle care este plata pentru toată această ispravă, însă după experienţa celor doi – alte persoane sunt dispuse să încerce calea aerului cu ţigările în dinţi, pentru a face din mână poliţiştilor autohtoni, dar şi sărăciei specifice moldoveneşti.

Veronica ARIPĂ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. nomatterwho

    pai daca nu ne unim cu Romania, ca daca am fi un tot intreg, si aeronautica ar fi una – moldo-romana, poate mai eficienta chiar, si tintele ar fi altele, mult mai marete ;),
    ce n-ati zice de moldoveni, da sunt Inventivi, fratilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *