Muruianu şi justiţia câinilor

Din momentul în care Ion Muruianu a fost rugat să îşi ia o pauză de la activitatea sa de şef al judecătorilor, câinii din Chişinău se pare că s-au debarasat de sindromul turbat. Mulţi dintre ei (uneori foarte mulţi) se plimbă liber pe străzi, dau prietenos din coadă, mârâie nervos dacă văd vreo nedreptate. În rest, se comportă ca nişte cetăţeni adevăraţi ai acestui stat.

Se poate reproşa că aceşti câini nu au stăpâni şi nu au case. Dar cum să ceri de la un câine vâgabond să aibă casă, dacă actualmente chiar şi câinii de pe strada Ciocârliei din Chişinău dorm în drum sub şlagbaum. Desigur, oameni vagabonzi pe strada Ciocârliei nu veţi găsi, dar în palatele de pe acea stradă sunt câteva minţi vagaboande care au condus această ţară ani la rând. După ce aceste minţi vagaboande au condus ţara, oamenii acestui stat au ajuns să vagabondeze nu doar pe străzile oraşului Chişinău, ci şi pe străzile Moscovei, Parisului, Barcelonei şi New-Yorkului. Dar numai pe unde n-au ajuns oamenii noştri în şomaj şi vagabondaj forţat?

Acum, de vreme ce minţile vagabonde stau pe tărâmul Ciocârliei, nici Ion Muruianu nu s-a putut ţine de fotoliu prea mult, a ajuns şi el în vagabondaj judiciar forţat.

Câinii turbaţi, la rândul lor, bucuroţi că au scăpat de supraveghetorul răutăcios, au luat-o liber pe străzi. Dar, pesemne, de frică că fostul şef al CSJ ar putea să-i mai vadă şi să-i mai treacă prin rapoartele citite de la înalte tribune şi arătate pe la toate televizoarele, se simt încă complexaţi. Dacă au de trecut o stradă, nu o iau razna, ca nişte animale needucate, dar stau cuminţi la semafor, aşteaptă să se stingă culoarea roşie. Când se aprinde culoarea verde, o iau tiptil pe zebră, cu coada moderat de ridicată. Civilizat. Astfel, să vrea Muruianu să facă 10 rapoarte, că poate doar să scrie că până şi câinii în Moldova se poartă civilizat, nu încalcă regulile, aşa că chiar şi judecătorii din iad au de la cine lua exemplu.

Royal CANIN


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. dacul

    In fotografie vad un caine civilizat care traverseaza pe trecerea de pietoni si nu calca legea circulatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *