Moscova vrea PD cu PCRM

Moscova face presiuni fără precedent asupra Partidului Democrat şi Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, ca aceste formaţiuni politice să constituie o coaliţie de guvernare.

Surse apropiate acestor formaţiuni susţin că liderii celor două partide sunt presaţi de emisarii Moscovei (în special, pe linia partidului de guvernământ din Federaţia Rusă – Edinaya Rossia) să formeze o guvernare pro-rusă, menită să reducă influenţa celor două formaţiuni parlamentare vădit pro-occidentale – PL şi PLDM. Oferta Moscovei pentru posibila alianţă PCRM-PDM este reducerea preţului la gazele naturale, exportate din Rusia, impunerea regimului de la Tiraspol să accepte formarea unui stat comun cu Republica Moldova şi acceptarea rapidă a R. Moldova în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Aceleaşi surse spun că liderii PDM continuă să fie tentaţi de o alianţă de guvernare cu PLDM şi PL, însă totul depinde de cum vor decurge tratativele dintre liderii celor trei formaţiuni, care, se pare, o ţin în continuare cu tot genul de frustrări şi supărări reciproce.

Dar să nu uităm şi de factorul occidental, care s-a pronunţat clar în favoarea unei guvernări democratice.

Autor: V.I., HotNews


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. costel

    DOUA PARTIDE CARE VOR DUCE BASARABIA SLUGA LA PORTILE MOSKOVEI ,VORONIN UN COMUNIST BOLSEVIC ,LUPU UN COMUNIST BOLSEVIC INBRACAT IN PIELE DE OAIE DEMOCRATA

  2. europa

    Rusia vrea ca PCRM sa-si schimbe articolul-comunist din Constitutia RM, care provoaca alegeri anticipate. Voronin a recunoscut ca-i mai prost ca unul care a terminat doua clase in patru ani, pentru ca acela i-a luat putera politica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *