Moldovence în Guvernul de la Baku

Presa azeră semnalează mai multe schimbări stranii în activitatea unor membri ai Guvernului de la Baku. Schimbările survin după ce, în luna iunie, a avut loc o nuntă fastuoasă la Balatul Buta din Baku, ca urmare a căsătoriei dintre Ecaterina Voronin şi fiul lui Musa Panahov, vicepministrul Transporturilor din Azerbaijan.

La nuntă, s-a dat dovadă de tot fastul şi lucrurile au mers strună. Socrul mic, Oleg Voronin, a venit de la Chişinău cu un avion închiriat în ţara sa prietenă – România, pe care l-a ghiftuit cu oaspeţi: prieteni ai săi, socrii săi, dar şi “soratnici” de-ai tatălui său, Vladimir Nikolaevici.

Socrul mare, Musa Panahov, a avut întreg Guvernul invitat la cel mai somptuos palat din Baku şi lumea s-a distrat pe cinste. Şi Moscova, se pare, a aprobat această ceremonie, mai ales pentru faptul că bunicul miresei şi tatăl mirelui sunt cunoscuţi rusofili şi slugi ale Kremlinului.

Dar iată că după ce a devenit cunoscut acest fapt, şi Ramil Hasanov, secretar General al Asambleei Parlamentelor Turcice, s-a căsătorit de asemenea cu o tânără de la Chişinău, care este de asemenea fiica unui înalt demnitar din Moldova. Moscova a început să îşi pună mai multe întrebări. Acestea sunt legate în special de zăcămintele petroliere ale Azerbaijanului şi de dependenţa energetică a Moldovei de Moscova. Nunţile azero-moldoveneşti ar putea compromite vasalitatea Moldovei faţă de Moscova. Deocamdată, în Guvernul de la Baku se spune că o a treia nuntă a aunui oficial azer cu o moldoveancă nu poate avea loc până la elucidarea tuturor consecinţelor posibile.

Dorina VORNICEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *