Moldova, acum ai SOLUŢIE! Eurosicriu!

Moldova este bântuită de sindromul Euro. Nu-i cetăţean să nu ştie ce înseamnă  monedă europeană, zonă europeană, Eurovision etc.

Dar mai mult ca moneda euro în Moldova se apreciază “Euroremontul”, adică reparaţia în stil euro.

“Evrostilul” înseamnă multe de toate: “evropereţi” , “evroplafoane”, “evrolaminat”, eurotapete, eurovar, euromortar, eurovopsea, euroculoare cu europerie. La mobilarea caselor, desigur că s-a ţinut cont de eurostil şi de europerdele la geamuri de eurotermopan.

În fine, zona euro din Moldova s-a dezvoltat şi în afara imobilelor. Au apărut eurogarduri, eurotrotuare, eurocurţi cu euroarbuşti. Dacă în curtea acestor castele există vreo potaie, are şi aceasta eurocuşcă, eurocoteţ, eurocuib.

În asemenea gospodării şi muzica cântată e altfel, mai specială, iar piesa lui Pavel Turcu „Eurovizion” e ca un imn. Desigur, şi concursul omonim de muzică uşoară europeană e vizionat cu nesaţ în aceste eurocase, prin eurosatelit.

Viaţa e mai mult decât europeană pentru aceste case, dar, cu regret, şi acolo vine din când în când câte un final. Sfârşitul uman e întotdeauna o tristeţe, mai ales pentru oamenii cu bani, căci unii săraci chiar se bucură să fi ajuns mai degrabă la finele zilelor. Ce e de făcut pentru oamenii care au cu ce trăi, dar au dat ochii de cea cu coasa?

Moldova, acum ai SOLUŢIE! Eurosicriu! Este de la sine înţeles că un eurobusinessman, un eurohoţ de ţară, un eurobusinesspolitician moldovean, un eurocomunist sau un eurodemocrat cu eurocasă nu poate fi petrecut pe ultimul drum aşa, de rând cu plebea. Pentru ei a şi fost creat eurosicriul. Din lemn natural, cu mânere din argint de probă înaltă, vopsit cu eurolac netoxic,  căptuşit cu mătase naturală, antialergică, de diverse culori, cu dantele hand made de diverse dimensiuni, parfumat cu esenţe naturale de trandafir, levănţică, pelin sau orhidee. În aşa eurosicriu mortul se simte cu adevărat om. Mătasea îi mângâie unduios corpul, aromele de răşină proaspătă şi de plante alese îi fac tenul mai proaspăt, mai viu, argintul mânerelor îl face să se simtă mai protejat de bătături în palme şi mai european acolo, în subsolul cimitirului, căptuşit cu pietre scumpe. Iar peste sicriu, desigur, se aruncă euroţărână, iar deasupra se instalează un euromonument din granit, şlefuit oglindă. Mda, le merge unora, se simt euromorţi cu adevărat.

Vasilică Groparău


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. AVRAAM

    EVRO/MOLDOVAN,EVRO/REMONT,EVRO/INTEGRATIE,EVRO/VIZION,EURO/CAPITALA,EURO/PRETURI,EURO/SALARII,EURO/ELECTORALA,EVRO/PAKET,EURO-SIKRIE IN EURO-MORMINTE,EURO-MORGA,EURO-COROANE SI EURO-CRUCI !!!EURO-TELEVIZIUNI CU EURO-GAZETE SI EURO/POLITICI CU EURO-MINISTRI SI EURO-DEPUTATI.EURO-HOTI IN EVRO/PUSCARII,EURO/TORTURARI IN COMISARIATE CU EURO-ESCORTA DE UNDE EVADEAZA EURO/INFRACTORI.EURO-POPI CU EURO-SUME SI EURO-BOTEZ,EURO-CUNUNIE SI EURO-SFINTEALA.EURO-ASFALT,EURO-GROPI SI EURO-DRUMURI IN MOLDOVA!AM FOST 70 DE ANI SOVIETICI SI TOTI STRIGAU-URA!URA!URA!APOI A VENIT UNUL SI A ZIS: AIUREA!AM FOST OCUPATI!!!APOI A VENIT ALTUL SI DEJA DE 20 DE ANI STRIGAM: EURO!!!!EURO!!!!EURO!!!!CA PESTE 50 DE ANI SA VINA ALTII SI SA STRIGE: AIUREA!!!!NE-AU MINTIT DEMNITARII!!!!!EURO-MINCIUNI SI EVRO-KIDANEALA!!!CINE SUNTEM? EVRO-ROMANI,EVRO-BASARABENI ORI OM PROST EVRO-SOVIETICUS?

  2. vera

    Ce poate sa-ti raspunda tie,Avraame, oamenii, care au provenit de la maimuta si n-au studiat Istoria Statului Roman?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *