Mişin, buldozeristul

277-colaj-buldozerPCRM are o dilemă. O oarecare comisie care se ocupă de studierea crimelor comunismului este pe cale să le secere dreptul de a purta secera şi ciocanul în calitate de simboluri politice.

Deşi comisia încă nu a ajuns la o decizie finală privind secerătoarea de simboluri criminale, membrii PCRM, ştiind de mult ce fel de simboluri poartă în inimă şi în gând, s-au grăbit să anunţe noi embleme aplicate pe stindardul roşu.

“Un tractor!”, a fost enunţul unuia dintre decanii de ideologizare ai PCRM. Tractorul ar însemna modernizarea PCRM, deoarece până în prezent, atât secera, cât şi ciocanul făceau o aluzie la epoca de piatră, când oamenii abia ieşiseră din peşteră cu o piatră legată de un ciot – ciocanul preistoric. Şi secera este foarte rar întâlnită printre membrii PCRM, chiar dacă mulţi dintre ei au ajuns singuri şi au adus şi poporul la sapă de lemn.

Ca să fugă de duhul sărăciei provocate de comuniştii tuturor timpurilor de la URSS până în prezent, Mişin propune să se imprime pe drapele câte un tractor, simbolul modernităţii agricole.

Modelul tractorului este mult disputat printre membrii partidului. Unii spun că modelul “Vierul” de la Uzina de Tractoare din Chişinău este foarte binevenit ca produs autohton. Tractoro-scepticii au anunţat că uzina în cauză e falimentată tot de comunism, iar “Vierul” e cunoscut ca un tractor care este foarte îngust şi se răstoarnă uşor.

Moderniştii din partid au anunţat că ar fi bine de luat ca simbol un tractor-robot, modern, cu telecomandă şi diverse tentacule funcţionale. “Şi aşa se spune despre membrii PCRM că sunt ca nişte roboţi peste care şi-a întins tentaculele un singur individ!” au sărit antagoniştii robotizării politice.

Până la urmă, prin metoda referendumului de repetiţie, s-a ajuns la concluzia că un buldozer ar fi cel mai indicat tractor-siglă. “Are şenile, ceea ce aminteşte a tanc sovietic, are lopata mare de metal în faţă, care poate dărâma pe orice şi pe oricine din cale”, au fost argumentele majorităţii.

La următoarele proteste de amploare, membrii PCRM vor ieşi în stradă cu buldozere roşii. A fost emis un ordin cu privire la modul de comportament al buldozerelor în Piaţa Marii Adunări Naţionale. “Se permite excavarea oricăror obstacole ieşite în cale, cu o singură excepţie: de a nu fi zgâriată clădirea de pe strada Puşkin în care este situată Banca Fiucombank. Orice atingere adusă acestei bănci se pedepseşte cu excluderea din partid şi cu privarea de dreptul de a conduce orice marcă de tractor,” se spune în regulament.

Tractorina Octombrel

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Mihai

    Sunt pentru condamnarea comunizmului.RECOMAND TUTUROR CE MĂ SUSŢIN-,,BLESTEMUL SATANIC AL COMUNIZMULUI”-de pe youtoube.aştept comentarii…???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *