Milionarii, luaţi la ochi de Fisc

Persoanele cu venituri anuale mai mari de jumatate de milion de lei, vor fi luaţi la o evidenţă specială de organele de control fiscal. La fel se va întâmpla şi cu posesorii proprietatilor in valoare de peste un milion de lei, care nu au acte doveditoare.

«Toate persoanele, veniturile cărora depăşesc  cifra de  jumătate de milion de lei, vor trebui sa depuna la Fisc, pana la sfarsitul anului, o declaratie separata fata de cea de la începutul anului – din 31 martie. In cazul in care banii si bunurile din cele doua declaratii pe venit nu coincid, FISC-ul va impozita ce va fi in plus”, spune seful adjunct FISC, Gheorghe Cojocari. Procedura este una necesară pentru a exclude evaziunea fiscală, – precizează Cojocaru. În opinia sa, pentru verificarea veniturilor, Fiscul va recurge la serviciile Agenţiei Registru, Cadastru, la notari, Agentiile de turism si Banca Nationala. Noua masura prevede si amenzi pentru cei care incalca legea, – mai apune Cojocaru, dar fără să dea date.

Potrivit Inspectoratului Fiscal, anul trecut au fost inregistraţi, oficial, în R. Moldova, în jur de 150 de milionari.

Ce cred ne-milionarii despre verificarea milionarilor?

Câteva opinii operative de pe site-ul zdg:

Truseneanul: Poveşti.

Ce nu vă daţi seama, ce o să fie? O să treacă averile pe socri, soacre, fii, fini etc,etc. Este o metodologie bine ghândită şi Fiscul va fi incapabil să poată controla situaţia. Personal, muncesc în serviciul fiscal al SUA şi sincer să vă spun, am de a face cu cifre mari din proprietăţile avuţilor şi aici totul este verificat până şi în chiloţi dacă trebuie. Legea este una pentru TOŢI. Nu ştiu cum o să lucereze acest mecanism în Moldova, cu atâţia cumetri, rude, fini, socri in ministere, unde se acoperă unul pe altul. Baftă Fiscului Moldovenesc ca să adune un buget bun la stat, iar Statul să-şi poata onora datoriile faţă de cetaţenii săi.

Lui-Lui: Soluţia e şi mai
simplă: îşi fac domiciliu în Transnistria şi adio!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *