Mesaje de ZMTÎ: “Nu te pune cu prostul, că are mintea odihnită”

Nimic nu poate fi mai frumos, mai senin, mai înduioşător decât mesajele de dragoste, chiar şi atunci când sunt adresate politicienilor. “Circ în tramvai” a decis să le solicite cititorilor mesaje de dragoste pentru politicienii cei mai iubiţi dintre pământeni, cu prilejul Zilei Mondiale a Tuturor Îndrăgostiţilor (ZMTÎ).

Cunoaşteţi, probabil, că ZMTÎ este marcată în fiecare an, pe 14 februarie.

Astfel, “Circ în tramvai” a cutreierat pe uliţele încărcate de gropi, adunând mesajele celor îndrăgostiţi de politicieni, ca să le facă o bucurie de ZMTÎ.

Aglaia Muscă a recunoscut că are un singur politician iubit. Ea a povestit, ruşinată, că politicianul ei e cel mai iubit pentru că este singurul care are soluţie pentru orice fel de probleme. A încercat să-i pronunţe numele – Igor Godon. Ea a reprodus şi o maximă despre soluţie, pentru iubitul său politician: “Pentru fiecare problemă umană este o soluţie simplă şi clară care, însă, întotdeauna este greşită” sau “Orice soluţie a-i găsi, aceasta ridică noi probleme”.

Ne-am despărşit de Aglaia Muscă şi am mers mai departe, ca să ne întâlnim cu Ipolit Scatu. Noul nostru interlocutor a încercat să o facă pe şmecherul, el a zis că îi iubeşte în egală măsură pe mai mulţi politicieni, printre care Tkaciuk, Petrenko, Muşuk, Căldare, Zidu, Bodiu, Brejnev şi Kosâghin. L-am întrebat ce le-ar spune, din sufletul său de om iubitor. A răscolit prin cap şi a spus: “Dacă ai voinţă, poţi să muţi şi munţii din loc. Dacă ai creier, îi laşi acolo, că nu te deranjează”.

La intersecţia străzii Tighina cu 31 August am întâlnit-o pe Speranţa Fleacu. Cochetă, cu o eşarfă de culoare coral, şi-a scos ochelarii de soare de pe ochi şi a recunoscut, bucuroasă, că abia aşteaptă ca mesajul său de ZMTÎ să ajungă la liderii AIE. Speranţa Fleacu a insistat să le spună următorul său gând: “Cel ce minte astăzi pentru tine, mâine va minţi contra ta”. I-am promis Speranţei că le vom transmite neapărat acest mesaj iubiţilor săi lideri AIE. La câţiva paşi, femeia ne-a ajuns din urmă şi ne-a rugat să le mai transmitem unul: “Nu te pune cu prostul, că are mintea odihnită”.

Lângă Biserica Sf. Pantelimon l-am cunoscut pe Terente Friptură. El a spus că le-ar transmite un mesaj în primul rând femeilor parlamentare, care, potrivit lui Friptură, nu ar trebui să uite nici pentru o clipă că “mult mai mulţi bărbaţi şi-ar părăsi nevestele, dacă ar şti să-şi facă bagajele”.

După colţ, o femeie trecută de 40 ne-a ajuns din urmă să ne întrebe ce am fi avut de discutat cu soţul său, Terente Friptură. Am privit-o neînţelegători, după care interlocutoarea a insistat să afle dacă Terente ne-a spus şi nouă că “fotografia soţiei din portofel îi aminteşte mereu că, în locul ei, ar fi fost o grămadă de bani”. “Vrea să mă vândă!” – striga femeia, acuzându-ne că noi am putea fi nişte intermediari în această presupusă afacere.

Aşa cum nu puteam scăpa de acuzaţiile doamnei Friptură, ne-am apropiat de alt interlocutor. I-am solicitat şi lui un mesaj de felicitare pentru politicianul său iubit. El a insistat să le spunem celor de la guvernare că “a aloca bani pentru lupta împotriva corupţiei este acelaşi lucru cu alocarea de votcă pentru combaterea alcoolismului”.

Să aveţi dragoste în fiecare zi, nu doar de ZMTÎ.

Albina VIESPE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  INDRAGOSTITI de MOLDOVA

  Indragostitii pin’la moarte
  De bani, friptura,alcool,
  Se-aleg in viata cu de toate;
  Dupa ce sug acest popor,

  Dar nu au dragoste curata
  Din partea la sotii,popor,
  Ci doar o mare,neagra pata
  Pe fata, constiinta lor

  Si-o minte odihnita bine;
  La cumatrii, aniversari,
  Ce-i face liber sa respire,
  Cand mintea, doarme,in placeri,

  Lasand, poporu-n agonie,
  Facand, Moldova de rusine
  Cu tot alaiul,neamul lor
  Ce injosesc acest popor,

  Strigand,ca plaiul i-si iubesc,
  Ei, tot poporul i-l golesc,
  Lasandu-l ca pe-un dobitoc,
  Sa jeama-n bataie de joc…

  Se schimba dintr-un loc-in-loc,
  Iubirea de sine, pastrand,
  Lasand, popoporul tot in glod,
  Cu-n mijloc mare de covrig,

  Rabdari fripte:ani la rand;
  Iubitii de Moldova rad,
  Si la “dubala” nu mai stau:
  Iubire “de popor” mai au,

  Si cresle alte i-i asteapta
  Pe-ndragostitii de Moldova,
  Ce ametesc si Europa
  Cu Integrare,Reunire,

  Se screm de mult si fara tolc,
  Poporul l-au slabit de tot:
  Democratie – pe hirtie,
  Poporul parca-i jucarie;

  Unde nu dai – tot injosire,
  Din partea celor, ce conduc,
  Care mereu cu-a lor iubire
  Moldova, in pustie, duc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *