Mesaj de felicitare Vameşilor

291-colaj-serv-vamalHarnicii mei colaboratori, vă adresez sincere mulţumiri pentru  lupta cu contrabanda pe care o faceţi şi vă felicit pentru recordurile din acest an. Aţi evoluat, trebuie să recunosc. Schemele folosite la vamă dau dovadă de înalte performanţe ale creierului, dar şi de «vijilenţa» voastră de funcţionari ai statului.

Pe parcursul anilor, aţi fost consecvenţi în activitate şi anume: aţi luat parte la orientarea corectă a  tir-urilor încărcate cu ţigări, a maşinilor cu  rezervoarele de benzină pline cu tutun. Recent, chiar şi o căruţă a beneficiat de pe urma serviciilor nobile ale dvs, căci, fiind încărcată cu ţigări moldoveneşti, a trecut uşor prin vamă, de nici calul n-a reuşit să necheze, nici căruţaşul să-i tragă o biciuşcă pe spate.

Salut curajul dvs de a lucra cu scanerul de raze x şi a descoperi 0 ţigări. Profesionalismul dvs a fost remarcat şi de colegii de peste Prut, care sunt atât de mândri să dovedească succese mari la capturarea ţigărilor. Ei trebuie să ştie că succesul lor de a captura cele 700 de mii de pachete de ţigări se datorează vouă, celor care v-aţi făcut că nu le vedeţi.

Uneori mă mir cum aţi putut să munciţi aşa de bine. Cum aţi putut să ţineţi ochii deschişi şi să munciţi zi de zi şi să primiţi salarii şi sporuri, totodată trecând cu vederea atâţia munţi de marfă, de parcă un tir încărcat cu ţigări e un ac în căruţa cu fân. Bravo, pentru atâta perseverenţă în lucrul acesta greu, obositor şi costisitor. Părerea mea e că nu vă trebuie instrumente performante ca scanerul sau ochelari cu lupă. Voi faceţi faţă situaţiei şi duceţi tradiţia şi mândria Moldovei în Europa. E remarcabil faptul că toţi vor să fumeze ţigări de la noi din ţară. Fumătorii din Europa vă mulţumesc pentru ocaziile oferite la preţ redus şi speră să le satisfaceţi cererile aşa calitativ cum aţi făcut şi până acum. Deci, felicitări şi toţi la muncă. Tirurile aşteaptă să fie scanate vizual şi manual cu “vijilenţa” Dvs.

Tudor Tutunarul-Balisţic,
felicitator-şef la Departamentul V(h)amal


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *