“Megafonul” PCRM – transferat la Dodon

Deputatul comunist Ion Ceban, cel căruia, în cercuri partinice, i se mai spune “megafon”, după ce striga cel mai puternic la mitingurile organizate de PCRM împotriva AIE, a anunţat, pe 28 septembrie, că părăseşte fracţiunea comuniştilor, pentru a adera la «grupul Dodon» din Legislativ. Ceban a făcut acest anunţ public de la microfonuol nr. 5, în deschiderea şedinţei de vineri a Legislativului.

Socialiştii din Parlament, puţini câţi sunt, au aplaudat decizia lui Ceban, îndemnând şi alţi deputaţi PCRM să procedeze la fel.

Nu se ştie de ce, însă, imediat după ce a făcut anunţul, Ceban a fugit din sală, evitând să discute cu jurnaliştii.

Deşi Igor Dodon preconiza ca, prin plecarea sa, să producă “marea spargere” a PCRM, acum grupul socialiştilor din Parlament abia de numără 4 deputaţi. Mai este necesar un singur deputat pentru ca PSRM să-şi poată crea fracţiune proprie.

Igor Dodon a părăsit PCRM împreună cu Zinaida Greceanâi şi Veronica Abramciuc în noiembrie 2011. Ulterior, în iunie 2012, Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc au părăsit PCRM. După plecarea lui Ceban, fracţiunea PCRM din Parlament numără 36 de deputaţi.

Ion MINIFON

Tkaciuk şi Muşuc – în versuri PLDM-iste

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, i-a dedicat o poezie deputatului Ion Ceban, în ziua în care acesta a părăsit fracţiunea PCRM. Deliu şi-a citit creaţia de la tribuna centrală a Legislativului, culegând chiar şi aplauze din partea unor colegi.

“Se scutur funzele de nuc
Şi comuniştii tot se duc
Întâi doar trei, apoi iar trei
Azi încă unul dintre ei.
Sperăm că poate pân-la anul
Vor rămânea doar cu ciocanul
Purtat în mână de Munteanu.
Probabil şi cu Mark Tkaciuk,
La braţ cu Edurd Muşuc”.

Unii au apreciat, iar alţii nu prea. Ion Ceban, însă, nu a reuşit să audă poezia care i-a fost dedicată în mod special. Păcat! S-ar putea ca aceasta ar putea fi singura ocazie în viaţa sa…


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *