Marina Tauber: Tenis cu Kroll, business cu Șor

Marina Tauber abia a trecut de 30 de ani, dar are o carieră de invidiat. Absolventă a Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport, a atins performanţe alese şi în domeniul businessului politic. În curând va deschide o şcoală a tenisului politic cu fraude financiare.

La 25 de ani, opera deja cu cifre de milioane, făcând tranzacţii cu băncile implicate în spălarea miliardului. La 30 de ani, figura deja în primul Raport Kroll, în special la capitolul spălare de bani prin accesarea de credite neperformante.

Tot atunci avea şi conştiinţa curată. Probabil, procedura spălării banilor are şi o secţiune specială de spălare a conştiinţei. Or, în 2015, când a fost publicat primul Raport Kroll, sportiva Marina Tauber a declarat pentru Komsomolskaya Pravda: „Conştiinţa mea este curată. Eu sunt o persoană curată şi nu am motive să mă tem. Nu pot spune dacă acest raport este unul fals sau nu. Autorităţile abilitate trebuie să se pronunţe pe marginea subiectului”. Au trecut anii, dar raportul în cauză aşa şi nu a fost declarat fals, doar incomplet, de aceea experţii consideră că nu ar fi vorba de spălarea conştiinţei, ci de procedee moderne de spălare a creierilor.

Procedeele acestea au fost considerate foarte necesare de mai mulţi „oameni oneşti” care figurează în Raportul Kroll, de aceea Marina Tauber s-a afiliat cu „onestul-şef”, Ilan Shor, devenit prin alegeri cu spălare de imagine primar al oraşului Orhei. Deci, la nici 30 de ani împliniţi, sportiva-finanţistă Marina Tauber a devenit vicepreşedintă a Partidului Şor.

La 31 de ani, sportiva milionară a devenit deja master în organizarea protestelor în interes politic. După mai multe proteste la uşa judecătoriei care l-a condamnat pe onestul-şef al fostei Bănci de Economii la 7 ani de închisoare (care nu s-au primit cu executare), politiciana de performanţă sportivă Marina Tauber a decis să se extindă cu businessul protestatar. Dar unde să meargă cu megafonul?

Iniţial, s-a gândit să meargă la oficiul Kroll, să le spună verde în ochi că milioanele spălate prin cele 3 bănci falimentate sunt curate şi să nu-i păteze numele. Apoi, şi-a dat seama că nu va putea duce bătrânii de la Orhei să protesteze tocmai la oficiul de la Londra, căci acolo nu este pâine socială şi va fi scump să-i alimenteze doar cu mesaje de ură.

Următoarea alegere a fost Parlamentul R.Moldova, condus de Andrian Candu, cel care a publicat raportul Kroll 1. Dar când s-a pornit spre Parlament cu autobuzul cu oameni (a)sociali a primit un mesaj că raportul nu e fals şi că urmări(ri)le pot fi adevărate. Marina a făcut un salt sportiv şi a luat-o spre noul sediu al Partidului Democrat, să protesteze acolo împotriva ambelor rapoarte Kroll, dar şi a tuturor miliardelor spălate şi a oamenilor oneşti-pătaţi. Dar a primit un mesaj usturător, din care a aflat că toţi eroii Kroll au dosare pe o poliţă anume din acest sediu, fie persoana cât de onestă, de spălată pe cap sau pe creier, pe mâini sau pe pedichiură, dosare ajung la toţi.

În acel moment, Marina Tauber a înţeles cine nu poate să îi deschidă un dosar la comandă în R. Moldova: Maia Sandu. Atunci onesta tenismană a luat mulţimea hrănită cu pâine socială şi a înghesuit-o în faţa partidului PAS, strigând acolo toate nemulţumirile faţă de corupţia şi manipularea justiţiei din R.Moldova. Deşi mesajele erau adresate puterii actuale care controlează toate instituţiile statului, Marina Tauber a rămas mulţumită de faptul că puterea actuală era departe şi nu i-a auzit bine. Satisfăcută de mersul protestului şi de rezultatele acestuia, de succesul său de Krollistă onestă, Marina Tauber, în semn de mulţumire, a trimis a doua zi nişte bărbaţi hrăniţi cu cârnăShori să cureţe trotuarul de gheaţă din faţa Partidului PAS, ca să-şi facă poftă de altă porţie de mici sociali.

Marian Şura-Mura

! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Pam­fle­tul este o scri­e­re jur­na­lis­ti­că, care vizea­ză sen­zațio­na­lul prin exploa­ta­rea rea­li­tă­ții ime­di­a­te. El își pro­pu­ne să infor­meze, să for­meze dar și să amu­ze publi­cul, capa­bil „să gus­te” din tră­să­tu­ri­le meni­te să-l defi­neas­că drept spe­cie lite­ra­ră: sati­ra, paro­dia, iro­nia și umo­rul.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Si oare de ce nu sunt trasi la raspundere cei implicati in spalatorii si fraude bancare,si de cine sunt protejati ? Poate detin si materiale compromitatoare, doar n-au furat de unii singuri ?

 2. Reporter

  TOTUL SE ÎNVÂRTE ÎN JURUL OLIGARHULUI UZURPATOR PLAHOTNIUK!!!

  Marina Tauber este salariata escrocului Ilan Șor și joacă tenis nu cu Kroll, care-i de neatins pentru ea. Marina Tauber joacă tenis cu boașele angajatorului ei, escrocul ilan Șor, care o salarizează. Miza-i condamnarea la 7,5 ani închisoare, pe care escrocul i-a primit pentru cei 2,7 miliarde de dolari furați de la poporul moldovenesc. Tot acest circ cu escrocul Ilan Șor și evreimea lui îmbogățită peste noapte pe seama poporului moldovenesc n-ar fi posibil fără protecția stăpânului justiției moldovenești oligarhul uzurpator PLAHOTNIUK! PLAHOTNIUK nu face nimic pe degeaba! Absolut sigur, că cel puțin 2 miliarde din cele furate de escroc sunt pe conturile oligarhului hapsân PLAHOTNIUK, ca plată pentru protecția pe care o acordă escrocului ILAN ȘOR!

 3. Le Justicier

  Cu pseudoeupenizarea și uzurpatorul Plahotniuk în Moldova s-a creat un regim în care gașca hoților evrei formată din escrocul evreu Ilan Șor și tenisista politică evreică Marina Tauber după ce-au furat de la cel mai creștin ortodox și sărac popor din Europa aproape trei miliarde de dolari continuie să-și bată joc de el. Această purtare obraznică a găștii evreiești a escrocului evreu Ilan Șor și a evreicei tenisiste politice Marina Tauber nu contribuie la prietenia tradițională moldo-israieleană. Cred ca singura ieșire din această situație neplăcută creată între popoarele noastre este întoarcerea de către hoții evrei a celor aproape 3 miliarde de dolari furate de la poporul moldovenesc, a procentele acumulate între timp și a altor pierderi.

  După aceasta statul moldovenesc trebuie să-i extrădeze pe criminalii evrei Ilan Șor și Marina Tauber statului Israiel cu interdicția pe viață de-a mai călca vreodată pe pământ moldovenesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *