“Mâinile murdare”, pe secera roşie

Partidul Comuniştilor a luat în serios iniţiativa liberală de a interzice simbolurile comuniste în R. Moldova şi investigarea crimelor comunismului. Comuniştii au făcut publice câteva scrisori din Chişinău, Străşeni şi Căuşeni care susţin secerea şi ciocanul  într-un mod  haios.

Autorii scrisorilor scriu despre “culmile nevăzute ale persecutării comuniştilor” (suntem de acord că aceste culmi nu prea sunt vizibile), despre dorul de seceră şi ciocan al întregului CSI , şi despre faptul că simbolurile comuniste sunt identice cu limba rusă şi Uniunea Sovietică.  Redacţia „Circ în TramVai!”  deplânge uşor moartea Uniunii Sovietice şi consideră agonia simpatizanţilor secerei drept un semn de rugină pe secere, ciocan şi gândirea comunistă.  Iată câteva fragmente prescurtate din scrisorile publicate.

sec.Buiucani, mun.Chişinău

«Iniţiativa de a interzice în Moldova noţiunea de “comunism” şi a tuturor derivatelor sale, este o nouă verigă a “vânătorii de vrăjitoare” anticomuniste. E de remarcat că în Moldova persecuţia comuniştilor a atins culmi nemaivăzute. Acţiunile autorităţilor moldovene poate provoca o reacţie negativă nu doar în Moldova, ci şi în afara acestei ţări, inclusiv în ţările CSI».

«Sîntem profund indignaţi vizavi de “doleanţele” celor de la putere care doresc să excludă din uz, din politica activă — secera şi ciocanul. A interzice utilizarea simbolisticii trecutului sovietic va fi urmată de realitatea conform căreia vor apare întrebări vizavi de diversitatea lingvistică şi culturală, iar limba rusă în ţară poate fi deja nerecunoscută drept limbă de comunicare internaţională».

sec. Centru, mun. Chişinău

«Jos mîinile murdare de pe simbolica comunistă! Adoptarea unei legi de interzicere a simbolicii comuniste, pregătirile către aceasta, sînt o mărturie nu numai de prostie anticomunistă.

Noi ne pronunţăm ferm împotriva anticomunismului, pentru păstrarea simbolicii comuniste în lupta cu noua epidemie a ciumei fasciste, demonstrată prin această tentativă de scoatere din afara legii a însemnelor comuniste.»

Străşeni

«Acum vor să interzică secera, ciocanul şi steaua roşie, care simbolizează lupta împotriva exploatării capitaliste,  lupta politică de clasă pentru ziua de muncă de 8 ore.»

Căuşeni

«Tentativa repetată a guvernanţilor de a scoate în afara legii simbolurile comuniste e o modă cu semnul minus, nu cu semnul plus.»

Andrei Fieraru


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Mihai

    Cu secerea şi ciocanul aşă di tari a înflorit kamunismul pe timpuri la noi, că astăzi toţi, chiar şi PCRM – asi? – se luptă straşnic cu saracia. Tov.Voronin V. şi cu tov.Tarlev V. tocmai două Strategii au promovat – una de Reducere, iar alta de Eraducare a saraciei. De atunci, v nature, iaca şi nu mai este sărăcie în Maldova noastră rodnaia. S-a terminat saracia. Slavă PCRM.
    Prin urmare, principala întrebare a secerii şi ciocanului, acum, e alegerea preşedintelui ţerii. Cum se alege Praşadintele Maldovei, s-a terminat cu recesiunea economică (dar ce e asta, oare?). Vântul va bate din direcţia potrivită – partidul votează pro. Dacă va ninge, atunci va ninge. Dar poate şi să nu ningă — asta va decide dl Praşadinte.
    Da aşă, fără Praşadinte, da nu se poate. Nici primăvara nu va veni, dacă nu se alege praşadintele Ţerii. Şi apoi, cum o să iasă moş Opincă la curăţitul viei, fără Praşadinte în cârcă? A-u?

    Consultă o altă (!) eventuală cale de ieşire din criza economică: http://juriscult.ucoz.com/publ/expunere_asupra_unor_ipoteze_ale_managementului_bisericesc_in_conditiile_crizei_economice_din_republica_moldova/1-1-0-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *