Lenuţa Burghilă: Voronin m-a schimbat

După ce a aşteptat cu sufletul la gură ca telefonul să sune şi să primească o invitaţie din partea lui Vladimir Nicolaevici, Lenuţa a rămas cu buza umflată. Şi-a dat seama că nu mai este printre favorite şi au apus vremurile când petrecea alături de vojdiul PCRM-ului.

Şi-a pregătit piese, şi-a cusut o rochie, cu decolteu în formă de seceră, şi-a luat sandale noi… Dar Vladimir nu a mai sunat-o. Când a aflat că în locul ei a mers o altă interpretă, mai tânără şi mai suplă, Lenuţa a înţeles că totul s-a terminat. În interviul său, de la fereastra aeroportului, de unde-l privea şi suspina, ea a declarat că Volodea s-a schimbat foarte mult, începând cu 2009, de când au pierdut puterea. Lenuţa i-ar fi zis că nu-i trebuie Caravela, nu-i trebuie talente, doar să rămână la fel. La fel ca şi în cântecul ei: “Tu ai fost mereu de la început, tu ai fost marea mea fericire”. Se pare, însă, că liderul comunist nu s-a lăsat înduplecat de versurile expirate ale Lenuţei şi s-a dat la muzica populară mai tânără. Estrada Artistei Poporului nu-l mai încălzeşte pe Vladimir Nicolaevici, mai ales că el zice că se simte în formă la vârsta sa şi fresh. Aşa, plin de prospeţime, are nevoie de o renovare a cercului de prietene “culturale”. Mai ales că la nuntă trebuia să explice tuturor cum a ajuns Lenuţa cântăreaţă cu aşa calităţi nevocale şi mai ales de ce este artistă a poporului. Mai bine şmechera poporului, care s-a distrat timp de câţiva ani pe banii publici şi a huzurit cu vreo nouă milioane de lei. Vladimir nu mai doreşte să-l doară capul de atâta cultură din caravelă şi a înţeles că e mai bine s-o lase în plata domnului, atât cultura, cât şi pe reprezentanta din caravelă. Iar în ziua nunţii nepoatei sale, omul a vrut să se relaxeze, nu să asculte estrada piţigăiată a Lenuţei. Aşa că unica soluţie pentru ea este să-şi schimbe orientarea…muzicală sau politică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vera

  J A L E
  surda

  Floarea – cu petale multe,
  Nu mai miroase, in curte;
  Apa multa, i-au turnat,
  Dar, tot’una:s-a uscat!

 2. vlad

  D.Burghila,Mata ai ‘”schimbat” vocatia,si tocmai din acest motiv ‘ “te-a schimbat”Voronin’.caci asta-i soarta tradatorilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *