Lenuţa Burghilă se vrea luată de un partid

După ce a luat în mod neaşteptat şi cu totul inexplicabil 326 de voturi la alegeri, Lenuţei i-au crescut gândurile. Că ar vrea să fie politician. Se crede a fi originală prin ideea ei, dar noi o contrazicem. 

După activitatea f(r)uduloasă din ultimii ani de la Caravela Halturii, ne-am dat seama că mata eşti cam deprinsă cu viaţa de politican. Nu este ceva nou, să umbli cu agitaţia când te dai mare artist. Să dai din gură pe scenă, nu înseamnă că ai de-a face cu politica. Dar totuşi, dacă ai avea ceva în comun, atunci ar fi următoarele:

1. Experienţă – ai destulă. Umblând prin satele Moldovei, unde ai beneficiat de o cură de alimente grase şi gratuite, te-ai putut manifesta, din capul mesei, de pe scenă, sau de pe scările clubului de cultură. La capitolul ăsta nu prea vedem probleme. Aşa că, cu marş, înainte, la agezmuit minţile oamenilor deja amorţite pe jumătate de electorala 2010. Cu glasul tău de artistă a norodului, îi vei trezi pe toţi, chiar şi pe morţii care au votat la alegerile trecute, în favoarea comuniştilor.

2. Caracter – să mai dea Domnul. În ultimele luni, ai dat dovadă de mare curaj electoral, mai ales lansând cântecul «să ridicăm ţara cu cinste». Până acum ai ridicat-o, cu haltura de cultură care ai făcut-o pe la sate, iar acum vrei să o ridici cu cinste… Interesant, unde o mai rămas cinste: în caravelă sau în sloganul electoral? Nu înţelegem ce mai trebu de ridicat în ţara asta? Nu îndeajuns o ridicat-o Vladimir Nicolaevici? Sau nu vă convine nivelul? Sau el v-o dat doar ca să supravieţuiţi, şi nu să trăiţi? Aceste repere sunt cam neclare, pentru noi, muritorii de rând.

3. Reuşită – cât duce trenul. Din 2005 până-n 2009 au fost adunate de la haznaua statului peste nouă milioane de lei. Maşini, calculatoare, frigidere, scene, mobilier, toate sunt reuşitele caravelei halturii. În plus, aţi fost desemnată cu marele premiu al anului 2009 «Amanta bugetului», pe care l-aţi lăsat în lenjerie intimă  după ce l-aţi folosit.

Deci, practic şi teoretic, aveţi calităţile unui politician îndoielnic, care ar trebui condimentate puţin cu ruşine, modestie şi materie cenuşie. Noi vă urăm cât mai multă trezie a minţii şi inspiraţie, pentru a fi luată gratuit în Circul din Tramvai.

Analista Halturită


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Gheorghe

    “Lenuţei i-au crescut gândurile”.
    PROBABIL PENTRU CĂ ALTCEVA (FORMELE “APETISANTE”) NU MAI ARE UNDE CREŞTE, SAU (INTELIGENŢA)NU-ŞI GĂSEŞTE LOCUL UNDE AR PUTEA CREŞTE

  2. Mos Gheorghe

    Această cosânzeană se crede că a căpătat atestatul de maturitate şi poate “pluti” pe caravela sa în largul streaptizului politic spre “ţărmul” halturii să-l ridice măcar până la buricul său. Ca la Caragiale, curat-murdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *