La Casa Sărbătorii: Referendum fără meniu

Pe data de 18 februarie, la Casa Sărbătorii din Chişinău, gestionată cu mult fast de Victor Şelin, se vor aduna cetăţenii care susţin ideea organizării unui referendum în problema aderării R. Moldova la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

După cum relatează tribuna.md, în cadrul adunării va fi constituit grupul de iniţiativă care va colecta semnăturile cetăţenilor R. Moldova în susţinerea ideii de desfăşurare a referendumului. De asemenea, vor fi discutate şi alte aspecte organizatorice ale acestei acţiuni.

Anterior, ideea desfăşurării referendumului a fost lansată de către Partidul Social Democrat (PSD), care consideră că doar astfel Moldova poate soluţiona gravele probleme social-economice cu care se confruntă, inclusiv cele ce ţin de realizarea mărfurilor sale, atragerea investiţiilor şi crearea noilor locuri de muncă.

Partidul Regiunilor, a lui Mihail Formuzal, başkanul Gagauziei, a propus PSD să meargă pe calea unirii într-o singură echipă a tuturor forţelor din societate care susţin ideea aderării la această Uniune vamală, arătîndu-se convins de faptul că doar astfel referendumul va reuşi, dar PSD a lăsat fără răspuns această iniţiativă, preferând să meargă de unul singur în realizarea ideii.

Organizatorii evenimentului de la Casa Sărbătorii nu au anunţat meniul bucatelor care vor fi servite cu acest prilej.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *