Jur, până la leşin

“Eu – deputat în Parlamentul R.Moldova, ales din partea Partidului Comuniştilor, mă oblig să folosesc mandatul şi drepturile de legiuitor exclusiv în interesul poporului şi în strictă conformitate cu deciziile colective ale Partidului Comuniştilor”. Aşa arată jurământul de credinţă a comuniştilor faţă de partid.

De frica celor două voturi, care ar putea veni din partea unor deputaţi comunişti, şeful de partid a ordonat ca toţi să semneze şi să se conformeze. Acest document creează suspiciuni şi mai mari în sânul partidului, după cum declară unii comunişti. Se privesc cu multă neîncredere unii pe alţii, deoarece AIE a anunţat că ar fi posbil să găsească cele două voturi pentru alegerea Preşedintelui R.Moldova. Voronin a anunţat că ar fi o crimă să voteze împotriva deciziei Partidului, astfel băgând frica în toţi deputaţii. Cu atâta stres psiho-emoţional, este posibil ca membrii PCRM să intre în starea de leşin politic şi să se lase  readuşi la viaţă de partidele de opoziţie. Atunci, Filat sau Ghimpu, ţinând în mână hârtia jurământului, o vor înmuia în amoniac şi vor da pe la nas celor două leşinături comuniste. Posibil ca aceştia să-şi revină din hipnoza în care au trăit opt ani de zile, sub conducerea marelui Voronin, şi chiar să reacţioneze prompt şi să voteze şeful statului. Atunci, trecând prin faţa primului rând, acolo unde stau comuniştii învechiţi ai partidului, noii reanimaţi politici îi vor cânta lui Voronin: Jurământul nostru se dezleagă, dar, Greceanâi, ne eşti la fel de dragă! Posibil că după aşa cântare sufletească, şefia PCRM să treacă cu vederea crima celor doi de a acorda două voturi. O crimă de partid, dar un bine pentru ţară!, aşa ar răsuna pe la toate posturile de televiziune ştirea despre cei doi comunişti care l-au votat pe Lupu. Trădator de partid, dar erou de neam, aşa s-ar începe interviul acordat în exclusivitate de fostul leşinat deputat PCRM, reporterului de la Circ în TramVai!.

Premierul Vlad Filat a reacţionat la jurământul PCRM şi a spus că AIE-2 pregăteşte mai multe scenarii. Adică vor înmuia jurământul în amoniac sau în spirt? Le va face respiraţie gură-n ochi sau în urechi? Îi vor trata pe cei doi rătăciţi cu un adăpost de milioane, unde se vor reface în saună şi jacuzzi, în urma pagubelor morale, aduse de foştii colegi de partid? Membrii Alianţei au lăsat să se înţeleagă că este o supriză şi nu o vor dezvălui, până la votarea preşedintelui Lupu.

Dorina VORNICEL

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. poporul

  Sub aceste simboluri a fost anexata, Basarabia si Transnistria. Aceste simboluri au fondat RM. Aceste simboluri contribuie la desfiintarea statului artificial RM.

 2. dacinic

  Sursa demna de incredere care face parte din biroul politik a pcrm astazi mia comunicat ca
  MISIN si TKACIUC si cu o posibilitate de 90%
  DODON si PETRENCO vor vota candidatura lui LUPU
  fara spirt,amoniac,milioane si coniac.Prosto, ei nu mai pot rabda.Vom vedea dacai asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *