Judecătorii, supăraţi pe Maia Laguta că le mănâncă borşul

426-maia-lagutaLa Curtea de Apel (CA) Chişinău sunt două foişoare construite din lemn, exact lângă parcarea instituţiei. Administratorul clădirii îşi aprinde o ţigară, îşi pune cafeaua pe masă şi se aşază pe un scaun dintr-un foişor oarecare.

“La terasă, judecătorii mai vin pe la amiază şi mai fumează câte o ţigară. Dar, în ultimul timp, ei trec tot mai rar pe aici pentru că, pe aceste mese, se caţără tot felul de “destrăbălaţi”. De exemplu, Maia Laguta vine cu prietenii ei la CA Chişinău. Intră în cantină. Îşi cumpără un borş, macaroane şi, numaidecât, suc de morcov. Apoi, împreună cu prietenii, vine în foişor. Se caţără cu picioarele pe masă şi mănâncă, mănâncă, mănâncă. Da’ ştiţi ce mă doare cel mai mult, în calitatea mea de administrator? Că după ce a măncat, nu-şi strânge din urmă şi mai lasă macaroane pe masă. A lăsat totul aruncat pe aici, de parcă ar fi la protestele ei cu pensionarii. Am întrebat-o de ce nu-şi mănâncă borşul în sala de la cantină. Laguta ştii ce a răspuns? Să nu mă înveţi tu pe mine unde să mânânc şi ce să-mi strâng din urmă, eu pot să mănânc căţărată şi pe primărie”, povesteşte administratorul, trăgând câte un fum dintr-o ţigară nu prea scumpă.

Într-un moment, de foişor s-a apropit şi preşedintele CA Chişinău, Ion Pleşca. În mână, ţinea un Ordin pe care l-a transmis administratorului. “Alexei, ţine acest Ordin, pe care l-am semnat la solictarea judecătorilor. Când vine Laguta cu prietenii săi, îi spui că nu are voie să mai mănânce pe aici, pentru că rămânem şi fără borş, şi cu foişoarele murdare”. În legătură cu această decizie a CA Chişinău, Maia Laguta a scris o postare pe facebook, anunţând că, împreună cu 200 de pensionari, va protesta în faţa sediului CA Chişinău, cerându-şi borşul şi macaroanele cu care s-a obişnuit de ceva vreme.

În continuare, administratorul îşi mai aprinde o ţigară şi ne povesteşte mai multe detalii legate de cantina de la CA Chişinău. “Deja toată lumea ştie că Tania Arnăut, nevasta judecătorului Sergiu Arnăut, deţine cantina de la CA Chişinău. Dar el nu mănâncă la acestă cantină. Merge la un restaurant. Mai mult, pe aici vin şi mănâncă avocaţii şi cu Laguta”, ne mai spune el.

Ieri, 12 iunie, curent, Maia Laguta a pichetat sediul CA Chişinău în legătură cu Ordinul lui Ion Pleşca. Femeia a venit în faţa judecătoriei cu mai multe ceaune. Ea avea şi nişte afişe pe care scria: “Nu dau mită pentru un borş”, “Vreau macaroanele înapoi!”, “Borşul judecătorilor pentru pensionari”, “Acces liber în foişor pentru orice pensionar fumător”. Preşedintele CA Chişinău a ieşit să discute cu Laguta. Acesta i-a spus că judecătorii sunt revoltaţi că ea vine şi le măncă tot borşul. “Doamnă, la primărie, unde protestaţi de obicei, nu au cantină?”. Laguta, la rândul său, i-a adresat ameninţări lui Ion Pleşca. Ea s-a angajat ca, în următoarele zile, să aducă 200 de pensionari flămânzi la proteste.
Viorel Spătaru


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *