Iurie Roşca: “Democraţii să se spânzure, împreună cu candidatul lor, mâncat de molii”

Democraţii să se spânzure, împreună cu candidatul lor, mâncat de molii, aşa a apreciat Iurie Roşca, preşedintele PPCD, motivul crizei politice din R. Moldova. El a declarat că Marian Lupu este singurul vinovat de tensiunea politică creată în R. Moldova, deoarece acesta are o idee fixă, de a deveni preşedinte.

Iurie nu a dorit să spună nimic despre modul în care a fost depăşită criza politică din 2005, cu ajutorul său. Candidatura de preşedinte, a  lui Vladimir Voronin, era şi mai tare mâncată de molii. Totuşi, asta nu l-a deranjat pe Roşca cel năzdrăvan să bată palma şi să pulverizeze periodic cu spray contra moliilor şi gândacilor din Parlament. Aşa a supravieţuit patru ani, iar acum le sugerează democraţilor să se sinucidă. Dacă tot îţi faci griji pentru viitorul ţării, mai bine ai cumpăra un butoi de apă clorată, ca să dezinfectezi Parlamentul. Aşa scăpăm de paraziţii parlamentari şi curăţăm Legislativul de căpuşe, molii şi alte insecte dăunătoare.

Dacă ar fi să vorbim despre cine şi de ce e mâncat, atunci adevărul ar ustura atât de tare, încât nici cu “mazi vişiniovskaia” n-ar trece. După cum arată deputaţii, nu se observă ca moliile să facă ravagii în partida democraţilor. Mai degrabă, în tabăra comuniştilor ar exista o epidemie de purici descreieraţi, care tulbură gândirea deputaţilor. Acum pe ei ar trebui să-i îndemni să procedeze, în mod onorabil, aşa cum ai făcut-o tu în 2005 şi să voteze un preşedinte propus de AIE-2. Atunci nu l-ai căutat pe Voronin la dinţi, la burtă, la creier sau la urechi, dar ai votat, pentru binele ţării. Aşa şi ei, să nu-l mai caute pe Lupu la organe, dar să arunce buletinul în urnă pentru el. Nu ştim cum de ai încurcat iţele şi le-ai sugerat democraţilor să-şi pună funia în gât, dar nu lor. Că PCRM, dacă nu ne va salva de criza politică, se va transforma în cadavru politic, fără spânzurătoare. Explicaţia declaraţiei lui Iurie Roşca am găsit-o tot în sfera artropodelor, care s-au înmulţit peste măsură în perioada guvernării comuniste. Este posibil ca, din anii precedenţi, ani de guvernare comunistă, să-ţi fi intrat o căpuşă sub moalele creierului şi să fi afectat gândirea şi vorbirea unora.

Pamfletul a fost inspirat din declaratiile lui Iurie Rosca pentru Unimedia: http://unimedia.md/?mod=news&id=29330

Magdalena MUSCULIŢĂ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

16 comentarii

 1. Elena

  musculita tot cu “spray” se indeparteaza…Cat priveste, “că Marian Lupu este singurul vinovat de tensiunea politică creată în R. Moldova, deoarece acesta are o idee fixă, de a deveni preşedinte.” il sustin pe Iurie Rosca,pentru ca asa este.Aduceti argumente ca nu este asa si nu puneti taietei pe urechi cititorilor!

 2. Mos Gheorghe

  Acest iuri “dolgorukii” (de fapt dlinorukii, că şi-a mînjit “mîinile curate” cu hoţia din caznaua statului şi de la fraţii de peste Prut) mai bine s-ar înfunda peundeva, că putoarea de cadavru politic strică aerul peste tot unde apare. A compromis toată fărâma de spirit unionist ce mai rămăsese pe ici dintre Prut şi Nistru, a decapitat floarea intelegenţiei băsărăbene, a şters toate urmele debandadei poliţiştilor de după 7 aprilie şi se dă de un “hristos”, numai că e antihrist din născare. Acest cadavru mai degrabă să-i rămână numai scheletul, să-i amuţească limba de şarpe şi să rămână numai eticeheta de trădător de neam.

 3. AVRAAM

  IURII b’ROS-kin!!!!Intai t-au lepadat jurnalistii,apoi biznesmanii,pe urma sponsorii,apoi Valodea,si ai ramas batrane cu iarna’n plete si strigoii in barba,ti-a trebuit jocuri cu КГБ??? Vezi mai Iura,nicimacar numele nu tii Stefan ori Vlad!Am in vedere DRACULA…

 4. TRASNET

  Si totusi,
  numai… Marea Re-Intregire a Romaniei Mari
  ne este Marea Salvare !
  Destupati-va urechile !

 5. europa

  PPCD trebuie sa fuzioneze cu PCRM, daca ii transforma in idol. Ori a doua varianta sa se autodesfiinteze ca partid si sa nu incurce Dreptei. PPCD prea multe complimente face PCRM.

 6. europa

  Sergiu Sarbu a declarat ca PCRM vrea o constitutie care sa se schimbe dupa situatie si perioade. Asa el a argumentat retragerea modificarii articolului comunist care provoaca alegeri anticipate. Deobicei Constitutia este ceva stabil si nu periodic.

 7. poporul

  Nu Lupu vrea sa fie Presedintele RM, dar Poporul il vrea, el este acel care a fondat AIE si a ordonat sa guverneze tara. Numai incompetentii in politica se gresesc dar poporul niciodata. Da-Lupu Presedinte al RM!

 8. Valentina Cușnir

  pentru popor ! Tocmai că Poporul nu greșește și nu-l vrea pe lupu președinte. A fondat AIE penru interes și șantaj. De ce l-a cocoțat pe plahotniuc în funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului? Trebuiia să fie Ghimpu!!! Dar de ce tace Ghimpu??? AIE este un concubinaj(sojitelistvo)! Da din sojitelistvo doar copii nelegitimi se primesc!

 9. poporul

  Lupu va fi Presedintele RM iar Ghimpu imediatt va deveni Presedintele Parlamentului. Eu cred ca situatia este de asa ceva. Despre Plahotniuc este alta problema care nu trebuie de cufundat cu eliberarea noastra definitif de comunisti. Acum ca niciodata trebuie sa punem punct pe acesta ideologie de partid.

 10. poporul

  Doamna Cusnir va respect pentru munca si lupta anticomunista dar peste masura sunteti emotionata.
  In politica nu se bate in frunte dar pe frunte sa nu vada dusmanul.

 11. Valentina Cușnir

  pentru popor! mulțumesc!
  mă sfătuia și cubreacov, cînd eram încă în fracțiunea lor, să nu zic patridul comuniștilor, să nu pomenesc de ei, să zic fracțiunea majoritară….Îmi zicea să-mi închipui că sunt cu mănuși albe pe mîni, să lovesc în fracțiunea majoritară, pe ei să-i doară da pe mine nu!!!!Dușmanul trebuie să vadă!!
  Cea mai bună răzbunare
  Este, cînd dușmanul tău,
  E silit a recunoaște,
  Că ești bun și dînsu-i rău!!!! Din Răzvan și Vidra!!!!
  eu nu pot netezi pe frunte și el(dușmanul) să lovească în cea ce am mai scump- Neamul, Limba și Istoria!!!

 12. Ion

  Inca pe nimeni nu am injurat in viata,dar acum o fac cu cea mai mare placere. El este greata gretilor.Tradator si lichea. Din vina lui s-au stins din viata sute de oameni care au stat in frig si foame in piata, imbolnavindu-se fara nicio speranta de a-si mai reveni.El a sabotat dezvoltarea economica si culturala a R.M. Toti oamenii destepti si patrioti au fost inlaturati si marginalizati. A stiut doar un singur lucru,sa-si umfle buzunarele atat cu lei romanesti cat si cu ruble rusesti. Totodata a pus mana ilegal si pe mari obiecte din patrimoniul national. E pacat,ca Procuratura Generala nu se sesizeaza.

 13. theodor

  rosca – un bandit… s-a iombogatit si mult pe seama romanilor, fiind romanofob in sange…

 14. Mihai

  Bucuraţi-vă. Cum se alege Praşadintele Maldovei, s-a terminat cu recesiunea economică. Vântul va bate din direcţia potrivită. Dacă va ninge, atunci va ninge. Dar poate şi să nu ningă — asta va decide dl Praşadinte.
  Da aşă, fără Praşadinte, da nu se poate. Nici primăvara nu va veni, dacă nu se alege praşadintele Ţerii. Şi apoi, cum o să iasă moş Opincă la curăţitul viei, fără Praşadinte în cârcă? A-u?

  Consultă o altă (!) eventuală cale de ieşire din criza economică:
  http://juriscult.ucoz.com/publ/expunere_asupra_unor_ipoteze_ale_managementului_bisericesc_in_conditiile_crizei_economice_din_republica_moldova/1-1-0-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *